קציצות בשר עם חצילים קלויים ברוטב עגבניות ופלפלים. את הקציצות ואת הפלפלים קולים בתנור לפני שהם מוכנסים לסיר עם שאר הירקות. בסעודה מנגבים את הרוטב עם לחם טרי.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים את תערובת הקציצות. סוחטים את המים מהלחם ומוסיפים לקערה יחד עם בשר טחון, ביצה, בצל מגורר, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, מי סודה ותבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה ומניחים בקירור.
לפני שצולים את החצילים נפתרים מהנוזל המריר שבתוכם. בוזקים על פרוסות החצילים מלח משני הצדדים של כול פרוסה ומניחים לחצי שעה. כעבור חצי שעה שהחצילים "מזיעים" שוטפים אותם במים מהמלח, סוחטים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את החצילים על תבנית אפייה. זולפים עליהם שמן בצד אחד, הופכים וזולפים את השמן גם בצדם השני. צולים את החצילים כ-20 דקות, אז הופכים אותם וצולים כ-20 דקות נוספות.
בזמן שהחצילים מתחילים להצלות ממשיכים בהכנת הקציצות והרוטב.
מחצי קילוגרם בשר יוצרים 16 כדורים קטנים (או 12 בינוניים או 8 גדולים). מניחים אותם על מגש אפייה וזולפים קצת שמן על כול קציצה. צולים את הקציצות בתנור יחד עם החצילים שכבר נצלים. זמן צליית הקציצות בתנור הוא כ-20 דקות, כאשר באמצע הצלייה מוציאים את המגש והופכים את הקציצות לצלייה מצדן השני.
אחרי הכנסת הקציצות לתנור אפשר לגשת להכנת רוטב העגבניות והפלפלים. מתחילים בצריבת בצל פרוס בסיר הבישול.
אחרי כמה דקות כשהבצל מראה סימני צריבה זהובים, מוסיפים לסיר פלפלים פרוסים ושיני שום קלופות וחצויות.
כעבור מספר דקות של טיגון וערבוב מוסיפים את רבעי העגבניות. מערבבים וסוגרים את מכסה הסיר לאידוי הירקות על להבה בינונית כ-15 דקות.
בתום אידוי הירקות ניתן להסיר בקלות את קליפות העגבניות ולהפתר מהן. מוסיפים לסיר גם רסק עגבניות, דבש, ציר או מים, מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.
עם סיום הצלייה בתנור מוסיפים לסיר עם הרוטב המתבשל את הקציצות ואת החצילים הקלויים.
מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלושים דקות, עד התרככות מוחלטת של החצילים והתמזגות מושלמת של הטעמים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים את תערובת הקציצות. סוחטים את המים מהלחם ומוסיפים לקערה יחד עם בשר טחון, ביצה, בצל מגורר, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, מי סודה ותבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה ומניחים בקירור.
לפני שצולים את החצילים נפתרים מהנוזל המריר שבתוכם. בוזקים על פרוסות החצילים מלח משני הצדדים של כול פרוסה ומניחים לחצי שעה. כעבור חצי שעה שהחצילים "מזיעים" שוטפים אותם במים מהמלח, סוחטים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את החצילים על תבנית אפייה. זולפים עליהם שמן בצד אחד, הופכים וזולפים את השמן גם בצדם השני. צולים את החצילים כ-20 דקות, אז הופכים אותם וצולים כ-20 דקות נוספות.
בזמן שהחצילים מתחילים להצלות ממשיכים בהכנת הקציצות והרוטב.
מחצי קילוגרם בשר יוצרים 16 כדורים קטנים (או 12 בינוניים או 8 גדולים). מניחים אותם על מגש אפייה וזולפים קצת שמן על כול קציצה. צולים את הקציצות בתנור יחד עם החצילים שכבר נצלים. זמן צליית הקציצות בתנור הוא כ-20 דקות, כאשר באמצע הצלייה מוציאים את המגש והופכים את הקציצות לצלייה מצדן השני.
אחרי הכנסת הקציצות לתנור אפשר לגשת להכנת רוטב העגבניות והפלפלים. מתחילים בצריבת בצל פרוס בסיר הבישול.
אחרי כמה דקות כשהבצל מראה סימני צריבה זהובים, מוסיפים לסיר פלפלים פרוסים ושיני שום קלופות וחצויות.
כעבור מספר דקות של טיגון וערבוב מוסיפים את רבעי העגבניות. מערבבים וסוגרים את מכסה הסיר לאידוי הירקות על להבה בינונית כ-15 דקות.
בתום אידוי הירקות ניתן להסיר בקלות את קליפות העגבניות ולהפתר מהן. מוסיפים לסיר גם רסק עגבניות, דבש, ציר או מים, מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.
עם סיום הצלייה בתנור מוסיפים לסיר עם הרוטב המתבשל את הקציצות ואת החצילים הקלויים.
מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלושים דקות, עד התרככות מוחלטת של החצילים והתמזגות מושלמת של הטעמים. בתיאבון 😋