קציצות הודו ברוטב קארי צהוב עם קרם קוקוס. ניתן להכין אותן גם מבשר עוף. הקציצות יישמרו במקרר כיומיים-שלושה. אפשר גם להכין כמות מראש ולהקפיא.
רכיבים
הוראות הכנה
להכנת תערובת הקציצות תחילה משרים את פרוסות הלחם (ללא הקרום) במים לכמה רגעים. מוסיפים לקערה גדולה את הבשר הטחון, את הביצה, את השום, הגינג'ר, הבצל הירוק, הכוסברה, המלח והפלפל. מפוררים את הלחם המושרה ומוסיפים יחד עם הנוזלים לקערה. מערבבים את הכל לתערובת אחידה.
מחממים מחבת רחבה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים שמן למחבת.
ליד קערת תערובת הקציצות מניחים קערה עם מים קרירים כדי להרטיב את הידיים. עבודה בידיים רטובות תקל על מלאכת עיצוב הקציצות.
יוצרים בידיים לחות קציצות בגודל קטן-בינוני (בגודל שזיף או משמש). מעבירים למחבת לטיגון קצר של 2-3 דקות בכל צד, עד שהקציצות נצרבות ומקבלות גוון שחום. עובדים במספר מקבצים על מנת שלא לצופף את הקציצות במחבת. כדי שהקציצות לא יתפרקו הופכים אותן בעדינות בעזרת כף ותרווד.
את הקציצות הצרובות, המבושלות חלקית, מעבירים להמתנה בצלחת.
כשמסיימים עם הקציצות עוברים להכנת רוטב הקארי הצהוב. באותו המחבת בו טוגנו הקציצות, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים זרעי חרדל כתושים, כורכום, כמון ואבקת פלפל קאיין. בוחשים כדקה. מוסיפים את המים ואת המלח, בוחשים ומגרדים את התחתית של המחבת.
מוסיפים את קרם הקוקוס ובוחשים. מחזירים את הקציצות, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב כ-20 דקות.
מגישים את הקציצות עם הרבה מהרוטב מעל מנת אורז. מפזרים מעל בצל ירוק טרי או כוסברה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
להכנת תערובת הקציצות תחילה משרים את פרוסות הלחם (ללא הקרום) במים לכמה רגעים. מוסיפים לקערה גדולה את הבשר הטחון, את הביצה, את השום, הגינג'ר, הבצל הירוק, הכוסברה, המלח והפלפל. מפוררים את הלחם המושרה ומוסיפים יחד עם הנוזלים לקערה. מערבבים את הכל לתערובת אחידה.
מחממים מחבת רחבה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים שמן למחבת.
ליד קערת תערובת הקציצות מניחים קערה עם מים קרירים כדי להרטיב את הידיים. עבודה בידיים רטובות תקל על מלאכת עיצוב הקציצות.
יוצרים בידיים לחות קציצות בגודל קטן-בינוני (בגודל שזיף או משמש). מעבירים למחבת לטיגון קצר של 2-3 דקות בכל צד, עד שהקציצות נצרבות ומקבלות גוון שחום. עובדים במספר מקבצים על מנת שלא לצופף את הקציצות במחבת. כדי שהקציצות לא יתפרקו הופכים אותן בעדינות בעזרת כף ותרווד.
את הקציצות הצרובות, המבושלות חלקית, מעבירים להמתנה בצלחת.
כשמסיימים עם הקציצות עוברים להכנת רוטב הקארי הצהוב. באותו המחבת בו טוגנו הקציצות, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים זרעי חרדל כתושים, כורכום, כמון ואבקת פלפל קאיין. בוחשים כדקה. מוסיפים את המים ואת המלח, בוחשים ומגרדים את התחתית של המחבת.
מוסיפים את קרם הקוקוס ובוחשים. מחזירים את הקציצות, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב כ-20 דקות.
מגישים את הקציצות עם הרבה מהרוטב מעל מנת אורז. מפזרים מעל בצל ירוק טרי או כוסברה. בתיאבון 😋