קרפלך עם מילוי תפוחי אדמה המוגש כתוספת למרק צח. אפשר גם להגיש כמנה בפני עצמה על צלחת, אחרי טיגון קצר של הקרפלך יחד עם בצל שטוגן קודם לכן.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את המלח למים הרותחים.
מוסיפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה.
מוסיפים את המים הרותחים. נותנים למיקסר לעבוד עד לקבלת תערובת גושית.
מוסיפים את שארית המים, הביצה והשמן. נותנים למיקסר ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות, עד לקבלת בצק עם מרקם אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לנוח לפחות לחצי שעה (אפשר גם יותר זמן במקרר.)
מקמחים קלות את משטח העבודה ואת המארוך כדי שיהיה נוח לעבוד והבצק לא יידבק. מחלקים את הבצק למספר כדורים קטנים, ובעזרת המארוך (או מכונת פסטה) מרדדים את הבצק לעלים דקים בעובי 2 מ"מ (מספר 4-5 במכונת הפסטה.) אם הבצק רטוב או דביק מדי מוסיפים קמח.
יוצרים עיגולים בבצק המרודד בעזרת טבעת בעלת קוטר 80 ס"מ (אפשר גם עם כוס.) את שאריות הבצק שומרים ומרדדים שוב.
במרכז כול עיגול מניחים כפית מהמילוי. [למילוי תפוחי אדמה גללו למטה]
מקפלים בעדינות את הבצק כך שהמילוי נשאר במרכז, מרוקנים ככול שמצליחים מאוויר ומהדקים את הקצוות היטב כדי שלא יפתחו בבישול.
חוזרים על התהליך עד שמשתמשים בכול הבצק. את הקרפלך שמתקבלים מניחים אחד ליד השני במרווחים וקצת מקמחים כדי שלא יידבקו אחד לשני. אפשר גם לכסות בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.
מבשלים במים מומלחים ברתיחה קלה כ- 4-5 דקות. מבשלים במספר מקבצים כדי שהקרפלך לא יידבקו אחד לשני בבישול.
אפשר להגיש בתוך מרק צח. אפשר גם להגיש כמנת תוספת או כמנה בפני עצמה, למשל, במחבת מטגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים את הקרפלך שבושלו ומטגנים יחד עם הבצל בערך דקה מכול צד עד שמזהיבים קלות. בתיאבון!
מבשלים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה במים רותחים שהומלחו קלות עד שהם רכים, כ- 20-30 דקות.
אחרי הבישול, נותנים לתפוחי האדמה להתקרר.
מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים ומערבבים בקערה יחד עם הבצל הירוק, הפטרוזיליה, שמן הזית (אפשר גם חמאה) והתבלינים.
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את המלח למים הרותחים.
מוסיפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה.
מוסיפים את המים הרותחים. נותנים למיקסר לעבוד עד לקבלת תערובת גושית.
מוסיפים את שארית המים, הביצה והשמן. נותנים למיקסר ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות, עד לקבלת בצק עם מרקם אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לנוח לפחות לחצי שעה (אפשר גם יותר זמן במקרר.)
מקמחים קלות את משטח העבודה ואת המארוך כדי שיהיה נוח לעבוד והבצק לא יידבק. מחלקים את הבצק למספר כדורים קטנים, ובעזרת המארוך (או מכונת פסטה) מרדדים את הבצק לעלים דקים בעובי 2 מ"מ (מספר 4-5 במכונת הפסטה.) אם הבצק רטוב או דביק מדי מוסיפים קמח.
יוצרים עיגולים בבצק המרודד בעזרת טבעת בעלת קוטר 80 ס"מ (אפשר גם עם כוס.) את שאריות הבצק שומרים ומרדדים שוב.
במרכז כול עיגול מניחים כפית מהמילוי. [למילוי תפוחי אדמה גללו למטה]
מקפלים בעדינות את הבצק כך שהמילוי נשאר במרכז, מרוקנים ככול שמצליחים מאוויר ומהדקים את הקצוות היטב כדי שלא יפתחו בבישול.
חוזרים על התהליך עד שמשתמשים בכול הבצק. את הקרפלך שמתקבלים מניחים אחד ליד השני במרווחים וקצת מקמחים כדי שלא יידבקו אחד לשני. אפשר גם לכסות בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.
מבשלים במים מומלחים ברתיחה קלה כ- 4-5 דקות. מבשלים במספר מקבצים כדי שהקרפלך לא יידבקו אחד לשני בבישול.
אפשר להגיש בתוך מרק צח. אפשר גם להגיש כמנת תוספת או כמנה בפני עצמה, למשל, במחבת מטגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים את הקרפלך שבושלו ומטגנים יחד עם הבצל בערך דקה מכול צד עד שמזהיבים קלות. בתיאבון!
מבשלים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה במים רותחים שהומלחו קלות עד שהם רכים, כ- 20-30 דקות.
אחרי הבישול, נותנים לתפוחי האדמה להתקרר.
מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים ומערבבים בקערה יחד עם הבצל הירוק, הפטרוזיליה, שמן הזית (אפשר גם חמאה) והתבלינים.