רוטב ויניגרט צרפתי לסלט, רוטב צרפתי קלאסי, מתאים במיוחד לסלטי חסה ולסלטים עלים ירוקים.
רכיבים
הוראות הכנה
מכניסים לקערה את כול הרכיבים למעט שמן הזית ומערבבים.
זולפים לאט ובהדרגה (כול פעם קצת) את שמן הזית לתוך התערובת. בעזרת מטרפה ידנית טורפים את הרוטב, עד להתמזגות (אמולסיה) של שמן הזית עם הרוטב.
זולפים את הרוטב המוכן על הסלט ממש לפני ההגשה, או מגישים בקערת רוטב נפרדת. בתיאבון 😋
הערות
- זולפים אותו על הסלט ממש כשמגישים או כשמוכנים לאכול, אחרת הסלט יהפוך סמרטוטי.
- מכינים מראש ושומרים עד שבוע במקרר.
מצרכים
הוראות הכנה
מכניסים לקערה את כול הרכיבים למעט שמן הזית ומערבבים.
זולפים לאט ובהדרגה (כול פעם קצת) את שמן הזית לתוך התערובת. בעזרת מטרפה ידנית טורפים את הרוטב, עד להתמזגות (אמולסיה) של שמן הזית עם הרוטב.
זולפים את הרוטב המוכן על הסלט ממש לפני ההגשה, או מגישים בקערת רוטב נפרדת. בתיאבון 😋