רוטב ראנץ' קלאסי משלב חובצה (או "חלב-חמאה" או רוויון), שום, בצל, חרדל, מיונז, עשבי תיבול ותבלינים. בחלק מגרסאותיו מחליפים את החובצה והמיונז ביוגורט יווני ובשמנת חמוצה [למתכון רוטב ראנץ’ מיוגורט יווני]. הראנץ' שנועד במקור לשמש כרוטב לסלט, משמש לרוב גם כמטבל לנשנושי ירקות או למאכלים, כמו למשל לצ'יפס או לנאגטס. רוטב הראנץ' הוא הרוטב הפופולארי והאהוב ביותר בארה"ב.

רכיבים
הוראות הכנה
מפזרים קצת מלח על השום הכתוש ומועכים עם כפית לקבלת משחה.
מוסיפים לקערה את השום יחד עם כול שאר רכיבי הרוטב.
טורפים היטב בעזרת מטרף ידני. טועמים ומשפרים טעמים.
מעבירים לצנצנת אטומה. הרוטב ישמר עד יומיים-שלושה במקרר.
מגישים לדוגמא כרוטב על סלט, כמטבל לצד מקלות גזר או סלרי, עם נאצ'וס, עם נאגטס או עם צ'יפס. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מפזרים קצת מלח על השום הכתוש ומועכים עם כפית לקבלת משחה.
מוסיפים לקערה את השום יחד עם כול שאר רכיבי הרוטב.
טורפים היטב בעזרת מטרף ידני. טועמים ומשפרים טעמים.
מעבירים לצנצנת אטומה. הרוטב ישמר עד יומיים-שלושה במקרר.
מגישים לדוגמא כרוטב על סלט, כמטבל לצד מקלות גזר או סלרי, עם נאצ'וס, עם נאגטס או עם צ'יפס. בתיאבון!