רוטב שום רומני Mujdei de Usturoi (מוז'דיי), עם המון שום, ומשמעו "חובת השום". רוטב זה מחובר לרוב לקבב הרומני ולמנות צלויות נוספות.

הכנה10 דקות סך הכול10 דקות
רכיבים
1 ראש שוםמפורק לשיניים קלופות
½ כפית מלח
1 כפית שמן צמחי(חמניות, קנולה)
1 כפית חומץ
3 כפות מים
הוראות הכנה
1
חותכים את שיני השום לקוביות.
2
מוסיפים את השום למכתש עץ או מכתש אבן, מפזרים מעליו את המלח וכותשים עם העלי עד לקבלת משחה.
3
מעבירים לקערית. מוסיפים שמן, חומץ ומים ומערבבים היטב.
הערות
- חשוב שכול הסועדים יאכלו מהרוטב באופן שווה
מצרכים
1 ראש שוםמפורק לשיניים קלופות
½ כפית מלח
1 כפית שמן צמחי(חמניות, קנולה)
1 כפית חומץ
3 כפות מים
הוראות הכנה
1
חותכים את שיני השום לקוביות.
2
מוסיפים את השום למכתש עץ או מכתש אבן, מפזרים מעליו את המלח וכותשים עם העלי עד לקבלת משחה.
3
מעבירים לקערית. מוסיפים שמן, חומץ ומים ומערבבים היטב.