ג'רדיניירה (Giardiniera) זהו סוג של רליש של ירקות כבושים איטלקי בחומץ.
מוגש בדרך כלל כמנת פתיחה לארוחה איטלקית או על סלטים. ניתן גם לקצוץ את הירקות המוחמצים ולהוסיף לכריכים, לברוסקטה, להמבורגר, לנקניקיות, לקבב, לפיצה או לסלטי פסטה. בארה"ב, ובעיקר בשיקגו לשם הביאו אותו המהגרים מאיטליה, מוכרת הג'רדיניירה בגרסא יותר פיקנטית.
רכיבים
הוראות הכנה
שמים את כול הירקות הקצוצים בקערה גדולה או בסיר.
מוסיפים 1/4 כוס מלח, מכסים במים ומערבבים בעדינות מבלי לשבור את הירקות.
משרים את הירקות במים המלוחים ללילה.
שוטפים את הירקות דרך מסננת. מסננים היטב מכול הנוזלים.
מעקרים צנצנות שימור. ממלאים במים רותחים ומניחים ל-10 דקות. לאחר מכן מרוקנים את המים ומייבשים 15 דקות בתנור בחום 100 מעלות.
כשהצנצנות מעקורות ויבשות, מניחים בתחתית כול צנצנת את התבלינים (ללא השום ושמן הזית) ומעליהם ממלאים את הצנצנת בירקות ובשיני השום.
מרתיחים בסיר את רכיבי תערובת הכבישה. מוזגים את התערובת הרותחת על כול צנצנת של ירקות. הנוזל צריך לכסות את הירקות בלפחות סנטינטר מעליהם. מוזגים מעל הכול כף שמן זית.
בעזרת מגבת נייר מוודאים שפתח כול צנצנת יבש. אוטמים את הצנצנות והופכים אותן כך שהן עומדות על המכסה. לא אמורים לצאת נוזלים, אחרת הצנצנת אינה אטומה. משאירים כך את הצנצנות הפוכות למשך 15 דקות ואז הופכים חזרה ומחכים שיתקררו למשך שעתיים.
משאירים את השימורים לעמידה בטמפרטורת חדר למשך יומיים. כעבור יומיים מעבירים למקרר וממתינים עוד שלושה ימים עד שאפשר כבר להשתמש.
הירקות הכבושים נשמרים במקרר 3-4 שבועות.
אם רוצים לשמור לתקופה של עד 12 חודשים, אחרי אטימה של הצנצנות עם המכסה, מכניסים אותן לסיר. מכסים במים רותחים ומבשלים את הצנצנות באמבטייה של מים רותחים במשך 10 דקות. ממתינים שהעסק יתקרר, וכעבור 24 שעות מכניסים למקרר לאחסון.
בתיאבון 😋
הערות
- חשוב להשתמש אך ורק בירקות טריים
- מוסיפים עוד כמויות לתערובת הכבישה לפי הצורך. היחס הוא על כול כוס חומץ מוסיפים כוס מים וחצי כפית מלח.
מצרכים
הוראות הכנה
שמים את כול הירקות הקצוצים בקערה גדולה או בסיר.
מוסיפים 1/4 כוס מלח, מכסים במים ומערבבים בעדינות מבלי לשבור את הירקות.
משרים את הירקות במים המלוחים ללילה.
שוטפים את הירקות דרך מסננת. מסננים היטב מכול הנוזלים.
מעקרים צנצנות שימור. ממלאים במים רותחים ומניחים ל-10 דקות. לאחר מכן מרוקנים את המים ומייבשים 15 דקות בתנור בחום 100 מעלות.
כשהצנצנות מעקורות ויבשות, מניחים בתחתית כול צנצנת את התבלינים (ללא השום ושמן הזית) ומעליהם ממלאים את הצנצנת בירקות ובשיני השום.
מרתיחים בסיר את רכיבי תערובת הכבישה. מוזגים את התערובת הרותחת על כול צנצנת של ירקות. הנוזל צריך לכסות את הירקות בלפחות סנטינטר מעליהם. מוזגים מעל הכול כף שמן זית.
בעזרת מגבת נייר מוודאים שפתח כול צנצנת יבש. אוטמים את הצנצנות והופכים אותן כך שהן עומדות על המכסה. לא אמורים לצאת נוזלים, אחרת הצנצנת אינה אטומה. משאירים כך את הצנצנות הפוכות למשך 15 דקות ואז הופכים חזרה ומחכים שיתקררו למשך שעתיים.
משאירים את השימורים לעמידה בטמפרטורת חדר למשך יומיים. כעבור יומיים מעבירים למקרר וממתינים עוד שלושה ימים עד שאפשר כבר להשתמש.
הירקות הכבושים נשמרים במקרר 3-4 שבועות.
אם רוצים לשמור לתקופה של עד 12 חודשים, אחרי אטימה של הצנצנות עם המכסה, מכניסים אותן לסיר. מכסים במים רותחים ומבשלים את הצנצנות באמבטייה של מים רותחים במשך 10 דקות. ממתינים שהעסק יתקרר, וכעבור 24 שעות מכניסים למקרר לאחסון.
בתיאבון 😋