שווארמה פרגיות ביתית, מנה מהירה של רצועות בשר שמנוניות, אותן מתבלים וצולים צ'יק צ'ק במחבת. זוללים בתוך פיתה עם סלטים, ממש כמו בדוכנים.
![שווארמה פרגיות ביתית - מנה על מצע אורז](https://cookli.co.il/wp-content/uploads/2020/10/shawarma-on-plate-with-rice.jpg)
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה את השמן, שומן הכבש, התבלינים והמלח ומערבבים.
מנקים ומייבשים את העוף בעזרת מגבות נייר (אין צורך לשטוף). נפתרים מעודפי שומן, ומשאריות של סחוס או עצמות. חותכים לרצועות דקות.
מכניסים את העוף לקערה ומערבבים עם התבלינים והשמן. אפשר לטגן את השווארמה מיד אך רצוי לכסות ולהניח במקרר לספיגת הטעמים במשך כשעה. אפשר גם להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות.
מחממים מחבת על חום גבוה במשך דקה או שתיים.
מעבירים את התערובת של הבשר והתבלינים למחבת. מסדרים את רצועות הבשר על משטח המחבת כך שהן מונחות בשכבה אחת, ולא בערמה. צולים כשתי דקות עד שהבשר מתבשל בצדדים ומראה סימני צריבה בתחתית.
הופכים את הבשר וצולים גם בצדו השני.
כעבור 2-3 דקות נוספות של טיגון השווארמה מוכנה. בודקים שהבשר עשוי לגמרי על ידי חיתוך של אחת מהרצועות העבות יותר.
מסירים מהמחבת ישר לתוך פיתה עם סלטים או על צלחת עם אורז. מפזרים מעל בצל ירוק או פטרוזיליה. בתיאבון 😋
הערות
- מגישים בתוך פיתה עם תוספות כמו סלט ירקות, סלט כרוב, חמוצים, סלט בצל סגול וטחינה, וליד צ'יפס.
- אפשר גם להגיש כמנה על צלחת עם אורז וסלטים.
- אם רוצים להוסיף בצל מטוגן או פטריות, מטגנים אותם בקצת שמן במשך 2-3 דקות לפני הוספת הבשר למחבת.
- אם רוצים להוסיף צנובר או אגוזי קשיו מוסיפים אותם למחבת רק לקראת הסוף, בדקה האחרונה של הטיגון.
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה את השמן, שומן הכבש, התבלינים והמלח ומערבבים.
מנקים ומייבשים את העוף בעזרת מגבות נייר (אין צורך לשטוף). נפתרים מעודפי שומן, ומשאריות של סחוס או עצמות. חותכים לרצועות דקות.
מכניסים את העוף לקערה ומערבבים עם התבלינים והשמן. אפשר לטגן את השווארמה מיד אך רצוי לכסות ולהניח במקרר לספיגת הטעמים במשך כשעה. אפשר גם להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות.
מחממים מחבת על חום גבוה במשך דקה או שתיים.
מעבירים את התערובת של הבשר והתבלינים למחבת. מסדרים את רצועות הבשר על משטח המחבת כך שהן מונחות בשכבה אחת, ולא בערמה. צולים כשתי דקות עד שהבשר מתבשל בצדדים ומראה סימני צריבה בתחתית.
הופכים את הבשר וצולים גם בצדו השני.
כעבור 2-3 דקות נוספות של טיגון השווארמה מוכנה. בודקים שהבשר עשוי לגמרי על ידי חיתוך של אחת מהרצועות העבות יותר.
מסירים מהמחבת ישר לתוך פיתה עם סלטים או על צלחת עם אורז. מפזרים מעל בצל ירוק או פטרוזיליה. בתיאבון 😋