שוק טלה צלוי בתנור בציפוי חרדל, שום, רוזמרין וגרדת לימון.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מנקים את שוק הטלה בעזרת מגבת נייר. חורצים חריצים רדודים בעור שוק הטלה, לכל אורכו ורוחבו של השוק. דוקרים את הבשר במספר נקודות ומחדירים לתוכו חצאי שיני שום.
בקערית מערבבים את כל רכיבי הציפוי. מורחים את תערובת הציפוי על השוק משני צדדיו. מניחים בתבנית.
אם רוצים, מוסיפים תפוחי אדמה ובצל לתבנית. מפזרים על תפוחי האדמה אורגנו ומלח וזולפים את שמן הזית.
אופים בתנור בחום 150 מעלות כשעה וחצי. הופכים את השוק וצולים כחצי שעה נוספת. הופכים שוב וצולים עוד רבע שעה בערך, עד שהשוק מוכן. השוק מוכן כשהבשר מתנתק בקלות מהעצם.
מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים ומגישים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מנקים את שוק הטלה בעזרת מגבת נייר. חורצים חריצים רדודים בעור שוק הטלה, לכל אורכו ורוחבו של השוק. דוקרים את הבשר במספר נקודות ומחדירים לתוכו חצאי שיני שום.
בקערית מערבבים את כל רכיבי הציפוי. מורחים את תערובת הציפוי על השוק משני צדדיו. מניחים בתבנית.
אם רוצים, מוסיפים תפוחי אדמה ובצל לתבנית. מפזרים על תפוחי האדמה אורגנו ומלח וזולפים את שמן הזית.
אופים בתנור בחום 150 מעלות כשעה וחצי. הופכים את השוק וצולים כחצי שעה נוספת. הופכים שוב וצולים עוד רבע שעה בערך, עד שהשוק מוכן. השוק מוכן כשהבשר מתנתק בקלות מהעצם.
מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים ומגישים. בתיאבון 😋