שיפודי סלמון על האש במרינדה פשוטה וקלה להכנה של דבש, סויה ורוטב צ'ילי. קוביות הסלמון תחילה מושרות במרינדה, לפני שמשפדים אותן וצולים אותן על המנגל. במהלך הצלייה מורחים מה שנשאר מהמשרה על שיפודי הדגים, כדי לקבל זיגוג יפה.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את הסלמון בעזרת מגבות נייר. חותכים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל שלושה סנטימטר בערך.
מוסיפים לקערה מספיק גדולה את רכיבי המשרה: הדבש, הסויה ורוטב הצ'ילי. מערבבים. מוסיפים למשרה את קוביות הסלמון. מוודאים שהן מכוסות לגמרי במשרה. מכסים את הכלי ומשאירים במקרר לפחות לשעה (אפשר גם ללילה.)
מחממים גריל פחמים. עדיף לצלות את שיפודי הסלמון ישירות מעל האש ללא רשת (אליה קוביות הדג עלולות להידבק.) לשם צלייה כזו, יש צורך בגריל (או במתקן) מתאים שיאפשר להניח עליו את השיפודים ביציבות, בגובה של 15 סנטימטר מעל הפחמים בערך.
משפדים את קוביות הסלמון שהושרו על שיפודים. את שאריות המשרה שומרים בקערה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור על הנתחים.
מניחים את השיפודים על הגריל החם בגובה יחסית גבוה מעל הפחמים (15-18 סנטימטר). כל שתי דקות מסובבים את השיפודים ב-90 מעלות ומורחים עליהם משארית המשרה בעזרת מברשת.
השיפודים מוכנים כאשר הבשר מאבד לגמרי את השקיפות שלו ונוצרים סדקים קטנים בחלק מהקוביות. זמן הצלייה הכולל הוא 8-10 דקות. נזהרים מצליית יתר העלולה לייבש את הדג ולקלקל את המנה.
עם סיום הצלייה מפזרים מעל השיפודים קצת סומסום וקצח.
להגשה זולפים על שיפודי הדג כמה טיפות של שמן סומסום. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את הסלמון בעזרת מגבות נייר. חותכים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל שלושה סנטימטר בערך.
מוסיפים לקערה מספיק גדולה את רכיבי המשרה: הדבש, הסויה ורוטב הצ'ילי. מערבבים. מוסיפים למשרה את קוביות הסלמון. מוודאים שהן מכוסות לגמרי במשרה. מכסים את הכלי ומשאירים במקרר לפחות לשעה (אפשר גם ללילה.)
מחממים גריל פחמים. עדיף לצלות את שיפודי הסלמון ישירות מעל האש ללא רשת (אליה קוביות הדג עלולות להידבק.) לשם צלייה כזו, יש צורך בגריל (או במתקן) מתאים שיאפשר להניח עליו את השיפודים ביציבות, בגובה של 15 סנטימטר מעל הפחמים בערך.
משפדים את קוביות הסלמון שהושרו על שיפודים. את שאריות המשרה שומרים בקערה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור על הנתחים.
מניחים את השיפודים על הגריל החם בגובה יחסית גבוה מעל הפחמים (15-18 סנטימטר). כל שתי דקות מסובבים את השיפודים ב-90 מעלות ומורחים עליהם משארית המשרה בעזרת מברשת.
השיפודים מוכנים כאשר הבשר מאבד לגמרי את השקיפות שלו ונוצרים סדקים קטנים בחלק מהקוביות. זמן הצלייה הכולל הוא 8-10 דקות. נזהרים מצליית יתר העלולה לייבש את הדג ולקלקל את המנה.
עם סיום הצלייה מפזרים מעל השיפודים קצת סומסום וקצח.
להגשה זולפים על שיפודי הדג כמה טיפות של שמן סומסום. בתיאבון 😋