מתכון והסברים להכנת שיפודי פרגיות על האש. מנה כיפית, קלה להכנה וטעימה שאפשר להגיש בפיתה או בלאפה עם סלטים, או על צלחת עם תוספות כמו אורז או תפוחי אדמה.
המתכון עובד עם אינספור תערובת תבלינים ורטבים המתאימים לעוף ולגריל. במתכון זה מובאת הצעת תבלון לדוגמא עם תערובת תבלין שווארמה. אפשר גם להחליף את התבלינים, להתאים מינונים לפי הטעם האישי ולהתנסות עם תערובות שונות (למשל עם תערובת תבלין פילדלפיה, או עם רוטב ברביקיו.) כשעושים שימוש רק עם תבלינים יבשים, רצוי להוסיף קצת שמן שעוזר לתבינים להדבק לנתחים.
רצוי להשרות את הפרגיות בתבלינים או במרינדה במשך כשעה לפחות. אפשר גם להשרות כמה שעות, או אפילו להכין יום לפני שצולים את השיפודים על האש.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את נתחי פרגיות העוף בעזרת מגבות נייר. מוודאים שאין שאריות של עצמות ושל חלקי פנים. אפשר להשאיר את העור.
חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 3 סנטימטר. מוסיפים את השמן והתבלינים (או את רכיבי המשרה הנבחר) לקערה ומערבבים. מוסיפים גם את קוביות העוף. מוודאים שהמשרה עוטף היטב את העוף. מכניסים למקרר לשעה-שעתיים לספיגת הטעמים.
לקראת הצלייה על הגריל משחילים את העוף על השיפודים. את הנתחים שעל כל שיפוד משחילים בצמוד אחד לשני. אם משתמשים בשיפודי עץ משרים אותם במים כחצי שעה מראש. במידה ויש שאריות של המשרה אפשר לשמור כדי למרוח על השיפודים לקראת סיום הצלייה (לצורך זיגוג העוף.)
מניחים את השיפודים על מנגל פחמים לוהט.
במהלך הצלייה מסובבים את שיפודי הפרגיות מספר פעמים כדי לוודא צלייה אחידה מכל הצדדים. סך הכל זמן הצלייה הוא 12-15 דקות (תלוי בעובי הנתחים ובחום המנגל.) נתחי העוף צריכים להיות במצב עשוי היטב "וול-דאן".
מגישים עם תוספת כמו אורז או צ'יפס, או בפיתה עם סלטים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את נתחי פרגיות העוף בעזרת מגבות נייר. מוודאים שאין שאריות של עצמות ושל חלקי פנים. אפשר להשאיר את העור.
חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 3 סנטימטר. מוסיפים את השמן והתבלינים (או את רכיבי המשרה הנבחר) לקערה ומערבבים. מוסיפים גם את קוביות העוף. מוודאים שהמשרה עוטף היטב את העוף. מכניסים למקרר לשעה-שעתיים לספיגת הטעמים.
לקראת הצלייה על הגריל משחילים את העוף על השיפודים. את הנתחים שעל כל שיפוד משחילים בצמוד אחד לשני. אם משתמשים בשיפודי עץ משרים אותם במים כחצי שעה מראש. במידה ויש שאריות של המשרה אפשר לשמור כדי למרוח על השיפודים לקראת סיום הצלייה (לצורך זיגוג העוף.)
מניחים את השיפודים על מנגל פחמים לוהט.
במהלך הצלייה מסובבים את שיפודי הפרגיות מספר פעמים כדי לוודא צלייה אחידה מכל הצדדים. סך הכל זמן הצלייה הוא 12-15 דקות (תלוי בעובי הנתחים ובחום המנגל.) נתחי העוף צריכים להיות במצב עשוי היטב "וול-דאן".
מגישים עם תוספת כמו אורז או צ'יפס, או בפיתה עם סלטים. בתיאבון 😋