מתכון שיפודי קבב עוף טיקה הודי (צ'יקן טיקה). קודם לצלייה, קוביות העוף מושרות במשרה של יוגורט ומגוון תבלינים פיקנטי, אז הן מולבשות על שיפודים אותם צולים על המנגל.
באופן מסורתי מכינים עוף טיקה בתנורי חימר גדולים (טנדור) המספק טעם יחודי. פה, נצלים השיפודים על גריל פחמים לקבלת תוצאה הכי קרובה למקור.
מגישים עם לחם נאן ועם מטבל ראיטה נענע הודי.
רכיבים
הוראות הכנה
קוצצים שום, צ'ילי וג'ינג'ר, ואחר כך כותשים למשחה באמצעות מכתש ועלי.
בקערה מערבבים יוגורט, מיץ לימון וקמח חומוס היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת השום, הצ'ילי והג'ינג'ר, ואת התבלינים (פפריקה, צ'ילי, גאראם מסאלה, כוסברה, מלח, פלפל) ומערבבים היטב.
מנקים ומיבשים את העוף בעזרת נייר סופג. חותכים את העוף לקוביות בגודל שלושה סנטימטר ונפתרים משומן מיותר. מוסיפים את הקוביות לתערובת המשרה, מערבבים ומצפים את כול העוף במשרה. מכסים את הקערה ומניחים לכמה שעות (עדיף לילה שלם) במקרר.
משפדים את קוביות העוף.
מנקים את רשת המנגל ומשמנים אותה. צולים על המנגל החם כחמש-שש דקות.
הופכים את השיפודים וצולים כחמש-שש דקות נוספות (סה"כ 10-12 דקות צלייה.)
מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
קוצצים שום, צ'ילי וג'ינג'ר, ואחר כך כותשים למשחה באמצעות מכתש ועלי.
בקערה מערבבים יוגורט, מיץ לימון וקמח חומוס היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת השום, הצ'ילי והג'ינג'ר, ואת התבלינים (פפריקה, צ'ילי, גאראם מסאלה, כוסברה, מלח, פלפל) ומערבבים היטב.
מנקים ומיבשים את העוף בעזרת נייר סופג. חותכים את העוף לקוביות בגודל שלושה סנטימטר ונפתרים משומן מיותר. מוסיפים את הקוביות לתערובת המשרה, מערבבים ומצפים את כול העוף במשרה. מכסים את הקערה ומניחים לכמה שעות (עדיף לילה שלם) במקרר.
משפדים את קוביות העוף.
מנקים את רשת המנגל ומשמנים אותה. צולים על המנגל החם כחמש-שש דקות.
הופכים את השיפודים וצולים כחמש-שש דקות נוספות (סה"כ 10-12 דקות צלייה.)
מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון!