שישקבב עוף יווני (סופלקי), גרסת העוף של מאכל הרחוב הפופולארי ביוון. משמעות השם סופלקי ביוונית היא "שיפוד קטן". משרים את הבשר עבור השיפודים הקטנים הללו בתחמיץ כשלוש שעות לפחות וצולים על הגריל (אפשר גם בתנור.) הסופלקי מוגש בדרך כלל עטוף בלאפה או בפיתה שנמרחה בשמן זית וחוממה על הגריל. יחד עם הסופלקי מגישים צ'יפס וירקות או סלט. משלימים את הסופלקי עם זליפת כמה טיפות לימון מעליו ו\או עם רוטב המבוסס על חרדל ומיונז או עם רוטב צזיקי.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את כול חומרי המרינדה לקערה וטורפים היטב בעזרת מקצפת או מזלג.
מוסיפים את קוביות העוף ומשרים לפחות לשלוש שעות.
מומלץ להשתמש בשיפודי מתכת בעלי שטח פנים שטוח כדי שהעוף לא יחליק. אם משתמשים בשיפודי עץ, לפני השימוש משרים אותם כחצי שעה במים.
משחילים את קוביות העוף על השיפודים.
צולים על גריל פחמים בחום בינוני-גבוה. אם משתמשים בשיפודי מתכת מתאימים, אין צורך ברשת עבור הגריל. אחרת מניחים את השיפודים על רשת גריל נקיה ומשומנת.
צולים צד אחד 2-3 דקות. הופכים וצולים מהצד השני.
השיפודים בדרך כלל מוכנים תוך 7-8 דקות.
מסירים מהגריל את השיפודים ונותנים להם לנוח דקותיים.
אם מגישים בפיתות, בשלב זה מורחים על הפיתות שמן זית ומניחים על הגריל לחימום של בערך דקה מכול צד.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את כול חומרי המרינדה לקערה וטורפים היטב בעזרת מקצפת או מזלג.
מוסיפים את קוביות העוף ומשרים לפחות לשלוש שעות.
מומלץ להשתמש בשיפודי מתכת בעלי שטח פנים שטוח כדי שהעוף לא יחליק. אם משתמשים בשיפודי עץ, לפני השימוש משרים אותם כחצי שעה במים.
משחילים את קוביות העוף על השיפודים.
צולים על גריל פחמים בחום בינוני-גבוה. אם משתמשים בשיפודי מתכת מתאימים, אין צורך ברשת עבור הגריל. אחרת מניחים את השיפודים על רשת גריל נקיה ומשומנת.
צולים צד אחד 2-3 דקות. הופכים וצולים מהצד השני.
השיפודים בדרך כלל מוכנים תוך 7-8 דקות.
מסירים מהגריל את השיפודים ונותנים להם לנוח דקותיים.
אם מגישים בפיתות, בשלב זה מורחים על הפיתות שמן זית ומניחים על הגריל לחימום של בערך דקה מכול צד.
בתיאבון 😋