מתכון שעועית ברוטב עגבניות בסגנון איטלקי – טוסקני (Fagioli all'Uccelletto).
רכיבים
הוראות הכנה
מסננים את השעועית לאחר שמשרים אותה במים קרירים במשך לילה שלם. מעבירים את השעועית המסוננת לסיר יחד עם ראש שום חצוי, בצל חצוי וגבעול מרווה. מכסים לגמרי במים כך שגובה המים יהיה בערך 2 סנטימטר מעל השעועית. מביאים לרתיחה. נפתרים מהקצף הלבן. מנמיכים להבה ומבשלים במשך שעה - שעה וחצי עד שהשעועית מתחילה להתרכך אך לא לגמרי רכה.
כשמסיימים לבשל את השעועית מסננים אותה ממיי הבישול אך לא נפתרים מהם.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים קלות את השום ואת ענפי המרווה. מוסיפים את השעועית המסוננת, המלח והפלפל ובוחשים. מטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את הפסאטה (מחית העגבניות). מוסיפים גם בערך כוס עד כוס וחצי של מי הבישול של השעועית, עד לגובה השעועית בסיר. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומעבירים לאפייה בתנור בחום 180 מעלות צלזיוס במשך כ- 1/2 שעה.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מסננים את השעועית לאחר שמשרים אותה במים קרירים במשך לילה שלם. מעבירים את השעועית המסוננת לסיר יחד עם ראש שום חצוי, בצל חצוי וגבעול מרווה. מכסים לגמרי במים כך שגובה המים יהיה בערך 2 סנטימטר מעל השעועית. מביאים לרתיחה. נפתרים מהקצף הלבן. מנמיכים להבה ומבשלים במשך שעה - שעה וחצי עד שהשעועית מתחילה להתרכך אך לא לגמרי רכה.
כשמסיימים לבשל את השעועית מסננים אותה ממיי הבישול אך לא נפתרים מהם.
מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים קלות את השום ואת ענפי המרווה. מוסיפים את השעועית המסוננת, המלח והפלפל ובוחשים. מטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את הפסאטה (מחית העגבניות). מוסיפים גם בערך כוס עד כוס וחצי של מי הבישול של השעועית, עד לגובה השעועית בסיר. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומעבירים לאפייה בתנור בחום 180 מעלות צלזיוס במשך כ- 1/2 שעה.
בתיאבון 😋