אפשרויות הדפסה:

שעועית ברוטב עגבניות

מניב6 מנותהכנה15 דקותבישול2 שעותסך הכול2 שעות 15 דקות

שעועית ברוטב עגבניות בסגנון טוסקני

 1 ½ כוסות שעועית לבנה(שעועית קנליני), שהושריתה במשך הלילה במים
 1 ראש שוםחצוי
 1 בצלקלוף וחצוי
 1 גבעול מרווה
לרוטב
 4 כפות שמן זית
 6 שיני שוםפרוסות
 2 גבעולי מרווה
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 1 ½ כוסות מחית פאסטה עגבניותאו עגבניות מרוסקות
1

מסננים את השעועית לאחר שמשרים אותה במים קרירים במשך לילה שלם. מעבירים את השעועית המסוננת לסיר יחד עם ראש שום חצוי, בצל חצוי וגבעול מרווה. מכסים לגמרי במים כך שגובה המים יהיה בערך 2 סנטימטר מעל השעועית. מביאים לרתיחה. נפתרים מהקצף הלבן. מנמיכים להבה ומבשלים במשך שעה - שעה וחצי עד שהשעועית מתחילה להתרכך אך לא לגמרי רכה.

שעועית ברוטב עגבניות בסגנון טוסקני - בישול ראשוני של השעועית

2

כשמסיימים לבשל את השעועית מסננים אותה ממיי הבישול אך לא נפתרים מהם.

שעועית ברוטב עגבניות בסגנון טוסקני - סינון השעועית

3

מחממים סיר רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים קלות את השום ואת ענפי המרווה. מוסיפים את השעועית המסוננת, המלח והפלפל ובוחשים. מטגנים כשתי דקות.

שעועית ברוטב עגבניות בסגנון טוסקני - טיגון השעועית המבושלת

4

מוסיפים את הפסאטה (מחית העגבניות). מוסיפים גם בערך כוס עד כוס וחצי של מי הבישול של השעועית, עד לגובה השעועית בסיר. בוחשים ומביאים לרתיחה.

שעועית ברוטב עגבניות בסגנון טוסקני - לקראת אפייה

5

מכסים את הסיר ומעבירים לאפייה בתנור בחום 180 מעלות צלזיוס במשך כ- 1/2 שעה.

6

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0