שפצלה (בצקניות) אלו הן כופתאות (או אטריות) בצק בצורת נטיפים הנפוצות במטבח הגרמני והאוסטרי. מכינים את השפצלה מקמח, ביצים, חלב או מים, מלח ומעט תבלינים.
לרוב מגישים את השפצלה ליד מנות בשר מבושלות שיש בהן כמות נדיבה של רוטב. אפשר להשתמש בשפצלה כתוספת למרקים, בעיקר צחים או מוקרמים, כדוגמת מרק עגבניות מוקרם או מרק עוף צח. אפשר גם להתייחס אל כופתאות השפצלה כאל סוג של פסטה, לגוון באינספור רטבים, שמנות וגבינות וליצור מנות צמחוניות וטבעוניות.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים ביצים וחלב (או מים) לקערה וטורפים בעזרת מקצפת ידנית. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה אחידה.
נותנים לבלילה לנוח כשעה לפחות (ועד שמונה שעות) במקרר.
מרתיחים את המים בסיר גדול. מוציאים את הבלילה מהמקרר ונותנים לה ערבוב.
כאשר המים בסיר רותחים, מטפטפים את בלילת השפצלה דרך חורים גדולים של פומפיה, או אם יש, בעדיפות, בעזרת מכשיר ייעודי להכנת שפצלה. (אפשר גם להכין שקית עם חורים שדרכם תזלוף הבלילה לסיר.)
מבשלים את השפצלה במספר מקבצים (לא הכול בבת אחת). מערבבים את השפצלה המתבשלים בסיר פעם או פעמיים כדי למנוע הדבקות.
השפצלה מוכנים לאחר שהם צפים, כעבור 2-5 דקות בישול.
מוציאים את השפצלה המוכנים, מסננים ומעבירים לקערה. בקערה, כדי שהשפצלה לא יידבקו אחד לשני, מומלץ להוסיף להם חמאה או שמן זית.
השפצלה מוכנים לשימוש. אפשר להוסיף להם כפית חמאה, להמיס עליהם גבינה או להגיש עם רוטב. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים ביצים וחלב (או מים) לקערה וטורפים בעזרת מקצפת ידנית. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה אחידה.
נותנים לבלילה לנוח כשעה לפחות (ועד שמונה שעות) במקרר.
מרתיחים את המים בסיר גדול. מוציאים את הבלילה מהמקרר ונותנים לה ערבוב.
כאשר המים בסיר רותחים, מטפטפים את בלילת השפצלה דרך חורים גדולים של פומפיה, או אם יש, בעדיפות, בעזרת מכשיר ייעודי להכנת שפצלה. (אפשר גם להכין שקית עם חורים שדרכם תזלוף הבלילה לסיר.)
מבשלים את השפצלה במספר מקבצים (לא הכול בבת אחת). מערבבים את השפצלה המתבשלים בסיר פעם או פעמיים כדי למנוע הדבקות.
השפצלה מוכנים לאחר שהם צפים, כעבור 2-5 דקות בישול.
מוציאים את השפצלה המוכנים, מסננים ומעבירים לקערה. בקערה, כדי שהשפצלה לא יידבקו אחד לשני, מומלץ להוסיף להם חמאה או שמן זית.
השפצלה מוכנים לשימוש. אפשר להוסיף להם כפית חמאה, להמיס עליהם גבינה או להגיש עם רוטב. בתיאבון 😋