זו מנה שאני אוהב אחרי רכיבת אופניים של שבת בבוקר. איך שאני מגיע הביתה אני שם את הבצל והעגבניות במחבת בטוסטר ונותן להם להיצלות. עד שאני מסיים את המקלחת ואת הסידורים שאחרי הרכיבה, רוטב הבסיס של השקשוקה כבר ומוכן ונותר רק לתבלן ולהוסיף ביצים. עוד כמה דקות והכול מוכן. יאמי.
רכיבים
הוראות הכנה
שמים בתבנית את הבצל, העגבניות והפלפל. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומערבבים.
אופים את התערובת בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
בשלב זה מוציאים מהתנור את התבנית. מוסיפים סוכר, 1-2 כפות מים (לפי הצורך), מערבבים, טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים לפי הצורך.
יוצרים גומות כמספר הביצים, ומוסיפים ביצה לתוך כול גומה
כעת רק נותר לאפות את הביצים עד שהחלבון מתקשה, כ-8 עד 10 דקות בערך. אם רוצים חלמון נוזלי, חשוב לעקוב מקרוב ולבדוק את מידת האפייה.
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
הערות
- את רוטב השקשושה ניתן גם להכין כמה שעות מראש ולשמור בקירור. כך לקראת הארוחה כול שצריך זה לחמם את הרוטב, להוסיף ביצים ולהמתין כמה דקות עד שהן מוכנות.
- אפשר גם כמובן להכין את השקשושה על הכיריים.
מצרכים
הוראות הכנה
שמים בתבנית את הבצל, העגבניות והפלפל. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומערבבים.
אופים את התערובת בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
בשלב זה מוציאים מהתנור את התבנית. מוסיפים סוכר, 1-2 כפות מים (לפי הצורך), מערבבים, טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים לפי הצורך.
יוצרים גומות כמספר הביצים, ומוסיפים ביצה לתוך כול גומה
כעת רק נותר לאפות את הביצים עד שהחלבון מתקשה, כ-8 עד 10 דקות בערך. אם רוצים חלמון נוזלי, חשוב לעקוב מקרוב ולבדוק את מידת האפייה.
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.