מתכון שרימפס בחמאה, שום ולימון, מהיר וקל להכנה. מתאים כמנת פתיחה או כמנה עיקרית לארוחה קלילה בתוספת אורז או פסטה.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את השרימפס. מיבשים את השרימפס בעזרת מגבות נייר. מפזרים עליהם קמצוץ של מלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את השרימפס כ-3-4 דקות (הופכים באמצע הטיגון) עד שהם מאבדים את השקיפות ומשחימים קלות. מוציאים את השרימפסים מהמחבת ומניחים על צלחת.
מנקים את המחבת (או שעוברים למחבת נקייה.) מחממים על חום בינוני. מוסיפים שליש מכמות החמאה. מטגנים את השום כדקה (מבלי שיישרף!) מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את היין, את מיץ הלימון ואת גרדת הלימון. בוחשים כדקה או שתיים עד שהנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים את שארית החמאה בהדרגה (כל פעם כף). בוחשים בהתמדה עד שהחמאה מתמוססת ומתמזגת באופן מלא עם הרוטב.
מחזירים את השרימפס למחבת. בוחשים ומבשלים יחד עם הרוטב כדקה או שתיים נוספות.
מגישים חם, מומלץ מעל מנת פסטה או אורז. מפזרים מעל המנה החמה פטרוזליה קצוצה. לצד המנה מגישים פלח לימון לסחיטה על המנה על פי העדפת הסועדים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את השרימפס. מיבשים את השרימפס בעזרת מגבות נייר. מפזרים עליהם קמצוץ של מלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את השרימפס כ-3-4 דקות (הופכים באמצע הטיגון) עד שהם מאבדים את השקיפות ומשחימים קלות. מוציאים את השרימפסים מהמחבת ומניחים על צלחת.
מנקים את המחבת (או שעוברים למחבת נקייה.) מחממים על חום בינוני. מוסיפים שליש מכמות החמאה. מטגנים את השום כדקה (מבלי שיישרף!) מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את היין, את מיץ הלימון ואת גרדת הלימון. בוחשים כדקה או שתיים עד שהנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים את שארית החמאה בהדרגה (כל פעם כף). בוחשים בהתמדה עד שהחמאה מתמוססת ומתמזגת באופן מלא עם הרוטב.
מחזירים את השרימפס למחבת. בוחשים ומבשלים יחד עם הרוטב כדקה או שתיים נוספות.
מגישים חם, מומלץ מעל מנת פסטה או אורז. מפזרים מעל המנה החמה פטרוזליה קצוצה. לצד המנה מגישים פלח לימון לסחיטה על המנה על פי העדפת הסועדים. בתיאבון 😋