שרימפס ברוטב צ'ילי מתוק אסייתי. מנת שרימפסים (חסילונים) בטעם מתקתק, חמצמץ וטיפ-טיפה פיקנטי המוכנה ב-10 דקות. יכולה לשמש כמנת פתיחה לארוחה, או כמנה עיקרית לארוחה בתוספת של אורז או נודלס.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את השרימפס. מיבשים את השרימפס בעזרת מגבות נייר. מפזרים עליהם קמצוץ של מלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת או ווק על חום בינוני. מוסיפים חצי מכמות השמן. מטגנים את השרימפס כ-3 דקות (דקה וחצי מכל צד) עד שהם מאבדים את השקיפות ומשחימים קלות. מוציאים את השרימפסים מהמחבת ומניחים על צלחת.
מנקים את המחבת (או שעוברים למחבת נקייה.) מחממים על חום בינוני. מוסיפים את השמן הנותר. מטגנים את השום כ-30 שניות.
מוסיפים לשום את רוטב הצ'ילי, את הלימון הסחוט ואת הדבש. בוחשים כחצי דקה ומביאים את הרוטב לבעבוע.
מחזירים את השרימפסים למחבת. עוטפים אותם ברוטב ומבשלים כדקה - דקה וחצי תוך כדי ערבוב עד שהשרימפסים מוכנים.
להגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את השרימפס. מיבשים את השרימפס בעזרת מגבות נייר. מפזרים עליהם קמצוץ של מלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת או ווק על חום בינוני. מוסיפים חצי מכמות השמן. מטגנים את השרימפס כ-3 דקות (דקה וחצי מכל צד) עד שהם מאבדים את השקיפות ומשחימים קלות. מוציאים את השרימפסים מהמחבת ומניחים על צלחת.
מנקים את המחבת (או שעוברים למחבת נקייה.) מחממים על חום בינוני. מוסיפים את השמן הנותר. מטגנים את השום כ-30 שניות.
מוסיפים לשום את רוטב הצ'ילי, את הלימון הסחוט ואת הדבש. בוחשים כחצי דקה ומביאים את הרוטב לבעבוע.
מחזירים את השרימפסים למחבת. עוטפים אותם ברוטב ומבשלים כדקה - דקה וחצי תוך כדי ערבוב עד שהשרימפסים מוכנים.
להגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ. בתיאבון 😋