תבלין חררת' (חראראת') הוא תערובת טריפוליטאית של תבלינים, ריחנית במיוחד. משתמשים בה בקציצות מפרום, בתבשילים, במרקים ובמאפים לוביים.
מובאות כאן שתי גרסאות שונות של חררת'. גרסה ראשונה ניתן למצוא בהרבה מתכונים ברשת. גרסה שניה, מופיעה בעיקר באתרי מתכונים של יהודים יוצאי לוב. בתערובת היהודית נעשה שימוש בתבלין החררת' גם כתוספת לתה. כאשר משתמשים בה בתבשילים מוסיפים פלפל שחור.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים מחבת שאינו נדבק (נון-סטיק) ומוסיפים את התבלינים. מקפיצים 3-4 דקות, עד שתבלינים מפיצים ריחות חזקים.
מעבירים לקערית ומאפשרים לתבלינים להתקרר.
טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).
מדלגים על שלב קליית התבלינים במחבת. פשוט טוחנים את כל המרכיבים.
שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים מחבת שאינו נדבק (נון-סטיק) ומוסיפים את התבלינים. מקפיצים 3-4 דקות, עד שתבלינים מפיצים ריחות חזקים.
מעבירים לקערית ומאפשרים לתבלינים להתקרר.
טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).
מדלגים על שלב קליית התבלינים במחבת. פשוט טוחנים את כל המרכיבים.
שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.
בתיאבון 😋