תערובת תבלין שווארמה, קל ופשוט להכין בבית. אפשר כמובן לגוון ולהתאים את התערובת לפי טעם אישי. התערובת מתאימה לשווארמה אך אפשר לשלב אותה גם בקציצות, בדגים, במרקים ובתבשילים נוספים.
![תערובת תבלין שווארמה - רכיבים](https://cookli.co.il/wp-content/uploads/2020/10/shawarma-spices-ingredients.jpg)
הכנה5 דקות סך הכול5 דקות
רכיבים
תערובת תבלינים לשווארמה בסיסית
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
2 כפיות זרעי פלפל שחור
1 כפית זנגביל
1 כפית זרעי כוסברה
1 מקל קינמון
גיוון ותוספות אפשריות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית הל
1 כפית זרעי פלפל אנגלי
1 כפית קימל
הוראות הכנה
1
טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).
2
שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.
3
בתיאבון 😋
הערות וטיפים
- בהכנת שווארמה משתמשים ב- 1-2 כפיות מתערובת התבלין למנה. תחילה מערבבים את התבלין עם כף שמן, ואז מצפים את הבשר בתערובת ומשרים לפחות לשעה.
- התערובת בכוונה לא כוללת מלח. לא לשכוח להמליח לפי הטעם בזמן טיגון השווארמה.
- שווארמה אפשר לגוון עוד באינספור דרכים. בבישול מומלץ לתבל עוד בשום טרי ובשומן כבש. לאחר הבישול מומלץ להוסיף פטרוזיליה טריה או בצל ירוק.
מצרכים
תערובת תבלינים לשווארמה בסיסית
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
2 כפיות זרעי פלפל שחור
1 כפית זנגביל
1 כפית זרעי כוסברה
1 מקל קינמון
גיוון ותוספות אפשריות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית הל
1 כפית זרעי פלפל אנגלי
1 כפית קימל
הוראות הכנה
1
טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).
2
שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.
3
בתיאבון 😋