תערובת תבלין שווארמה, קל ופשוט להכין בבית. אפשר כמובן לגוון ולהתאים את התערובת לפי טעם אישי. התערובת מתאימה לשווארמה אך אפשר לשלב אותה גם בקציצות, בדגים, במרקים ובתבשילים נוספים.
הכנה5 דקות סך הכול5 דקות
רכיבים
תערובת תבלינים לשווארמה בסיסית
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
2 כפיות זרעי פלפל שחור
1 כפית זנגביל
1 כפית זרעי כוסברה
1 מקל קינמון
גיוון ותוספות אפשריות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית הל
1 כפית זרעי פלפל אנגלי
1 כפית קימל
הוראות הכנה
1
טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).
2
שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.
3
בתיאבון 😋
הערות וטיפים
- בהכנת שווארמה משתמשים ב- 1-2 כפיות מתערובת התבלין למנה. תחילה מערבבים את התבלין עם כף שמן, ואז מצפים את הבשר בתערובת ומשרים לפחות לשעה.
- התערובת בכוונה לא כוללת מלח. לא לשכוח להמליח לפי הטעם בזמן טיגון השווארמה.
- שווארמה אפשר לגוון עוד באינספור דרכים. בבישול מומלץ לתבל עוד בשום טרי ובשומן כבש. לאחר הבישול מומלץ להוסיף פטרוזיליה טריה או בצל ירוק.
מצרכים
תערובת תבלינים לשווארמה בסיסית
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
2 כפיות זרעי פלפל שחור
1 כפית זנגביל
1 כפית זרעי כוסברה
1 מקל קינמון
גיוון ותוספות אפשריות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית הל
1 כפית זרעי פלפל אנגלי
1 כפית קימל
הוראות הכנה
1
טוחנים את כל הרכיבים בעזרת מכתש ועלי או עם מטחנת תבלינים (או מטחנת קפה).
2
שומרים בכלי אטום במקום קר ויבש (אפשר במקרר) למספר שבועות.
3
בתיאבון 😋