תפוחי אדמה צלויים בתנור, אותם מבשלים חלקית במים לפני הצלייה בתנור. התוצאה היא של תפוחי אדמה רכים ונימוחים מהבישול המקבלים ציפוי פריך מהצלייה. מתכון בסיסי של צליית תפוחי אדמה, הניתן לגוון באינספור דרכים.
רכיבים
הוראות הכנה
בשלב הראשון שוטפים, מקרצפים ומנקים את תפוחי האדמה היטב. מבשלים אותם בשלמותם (עם הקליפה) במים רותחים בישול חלקי של כ-20 דקות.
מרוקנים את המים מסיר הבישול, מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים חלקית לצלחת, ונותנים להם להתייבש כ-2 דקות.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה. נותנים לכול תפוח אדמה מעיכה. כדי שיתפרק חלקית.
מפזרים מעל מלח ופלפל. זולפים מעל שמן הזית ומערבבים. בשלב ניתן כבר לצלות את תפוחי האדמה בתנור למנה בסיסית של תפוחי אדמה צלויים, או שאפשר להוסיף עוד תבלינים ועשבי תיבול נוספים לפי טעמכם או רצונכם. במתכון המצולם, נוסו בהצלחה תוספות של פפריקה מתוקה, צלפים וטימין טרי. מתכונים רבים ממליצים להוסיף ענף רוזמרין ושיני שום שלמות להוספת ניחוחות למאפה.
צולים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, הופכים את תפוחי האדמה וצולים כ-20 דקות נוספות או עד שהם מקבלים ציפוי פריך חיצוני ותוכן פנימי רך ונימוך. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בשלב הראשון שוטפים, מקרצפים ומנקים את תפוחי האדמה היטב. מבשלים אותם בשלמותם (עם הקליפה) במים רותחים בישול חלקי של כ-20 דקות.
מרוקנים את המים מסיר הבישול, מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים חלקית לצלחת, ונותנים להם להתייבש כ-2 דקות.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה. נותנים לכול תפוח אדמה מעיכה. כדי שיתפרק חלקית.
מפזרים מעל מלח ופלפל. זולפים מעל שמן הזית ומערבבים. בשלב ניתן כבר לצלות את תפוחי האדמה בתנור למנה בסיסית של תפוחי אדמה צלויים, או שאפשר להוסיף עוד תבלינים ועשבי תיבול נוספים לפי טעמכם או רצונכם. במתכון המצולם, נוסו בהצלחה תוספות של פפריקה מתוקה, צלפים וטימין טרי. מתכונים רבים ממליצים להוסיף ענף רוזמרין ושיני שום שלמות להוספת ניחוחות למאפה.
צולים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, הופכים את תפוחי האדמה וצולים כ-20 דקות נוספות או עד שהם מקבלים ציפוי פריך חיצוני ותוכן פנימי רך ונימוך. בתיאבון 😋