תפוח אדמה בתנור עם לימון ושום, מתכון יווני מסורתי (Patates Fournou Lemonates) של תפוחי אדמה הנצלים לאיטם בתנור בשמן זית עם לימון, שום, אורגנו ואפשר גם עם חרדל.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
את תפוחי האדמה אפשר לקלף או לא לקלף לפי העדפה אישית. חותכים כול תפוח אדמה לארבע או לששה פלחים. אפשר גם לחצות את הפלחים במידה והם ארוכים.
בקערה גדולה מערבבים את כול חומרי הרוטב. מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ומערבבים.
מסדרים את תפוחי האדמה במגש אפייה כבד ומכסים בנייר אלומיניום.
אופים מכוסה כשעה.
כעבור שעה מסירים את כיסוי נייר הכסף. מוסיפים עוד 2-3 כפות מים אם צריך. מערבבים והופכים את פלחי תפוחי האדמה.
אופים כחצי שעה נוספת ללא כיסוי, עד למידת ההזהבה הרצויה. בתיאבון!
טיפים
- לתפוחי אדמה פריכים עוד יותר הוסיפו כפית של קמח סמולינה לתערובת.
- מגישים לצד מאכלי עוף, בשר או דג צלויים בתנור, או כמנה טבעונית בפני עצמה ולצידה סלט.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
את תפוחי האדמה אפשר לקלף או לא לקלף לפי העדפה אישית. חותכים כול תפוח אדמה לארבע או לששה פלחים. אפשר גם לחצות את הפלחים במידה והם ארוכים.
בקערה גדולה מערבבים את כול חומרי הרוטב. מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ומערבבים.
מסדרים את תפוחי האדמה במגש אפייה כבד ומכסים בנייר אלומיניום.
אופים מכוסה כשעה.
כעבור שעה מסירים את כיסוי נייר הכסף. מוסיפים עוד 2-3 כפות מים אם צריך. מערבבים והופכים את פלחי תפוחי האדמה.
אופים כחצי שעה נוספת ללא כיסוי, עד למידת ההזהבה הרצויה. בתיאבון!