אפשרויות הדפסה:

אוסובוקו טלה ביין לבן

מניב2 מנותהכנה30 דקותבישול3 שעותסך הכול3 שעות 30 דקות

אוסובוקו טלה ביין לבן

 2 נתחים אוסובוקו טלה
 1 כף שמן זית
 1 בצלקצוץ
 4 שיני שוםשלמות
 1 גזרקלוף, חתוך לפרוסות
 ¾ כוס יין לבן
 ¾ כוס ציר עוף
 2 גבעולי רוזמרין
 ¾ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
לרוטב ולתוספת תפוחי אדמה
 1 כף קמחאו עמילן תירס
 1 כף מים
 מלח ופלפל
 ½ קילוגרם תפוחי אדמה
 ¼ כפית פפריקה
 1 כפית שמן זית
 1 כפית לימון סחוט
להגשה
 רוזמריןקצוץ
1

מנקים את נתחי האוסובוקו ומייבשים בעזרת מגבות נייר. ממליחים ומפלפלים את הנתחים.

2

מחממים סיר יציקה על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את שמן הזית ואת נתחי האוסובוקו. צורבים את הנתחים מכול הצדדים במשך מספר דקות. מוציאים ומניחים בצלחת בצד.

3

מוסיפים לסיר את הבצל, השום והגזר. מטגנים עד להזהבה.

4

מוסיפים יין לבן. מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף. מאדים את היין במשך 2 דקות.

5

מחזירים את הנתחים לסיר. מוסיפים את הציר, את הרוזמרין המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים וחצי - שלוש שעות, עד שהבשר מתפרק בקלות מהעצם.

הכנת הרוטב ותוספת תפוחי אדמה
6

בזמן שהבשר מתבשל אפשר לבשל תפוחי אדמה שהם תוספת נפלאה (לא חובה.) מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. אחרי שהבשר כבר התבשל בסיר, מעבירים את נתחי האוסובוקו (ללא הרוטב) יחד עם תפוחי האדמה המבושלים למגש. את תפוחי האדמה מתבלים קצת (למשל בפפריקה ובמלח). זולפים על תפוחי האדמה שמן זית ומיץ לימון. צורבים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 10 דקות.

אוסובוקו טלה ביין לבן - צלייה

7

את הנוזלים בהם בושל הבשר הופכים לרוטב טעים. מסננים את הנוזלים הללו ומעבירים לסיר קטן. כדי להסמיך את הרוטב מוסיפים גם כף קמח (או עמילן תירס) שממיסים קודם לכן עם כף מים קרים. מביאים לרתיחה ובוחשים. טועמים ומשפרים טעמים (מלח ופלפל). מבשלים את הרוטב בסיר במשך כמה דקות עד שמצטמצם לסמיכות קטיפתית.

אוסובוקו טלה ביין לבן - הכנת הרוטב

8

להגשת המנה, מסדרים נתח אוסובוקו ותפוחי אדמה בצלחת. מטפטפים מעל מהרוטב. מפזרים קמצוץ רוזמרין טרי קצוץ. בתיאבון 😋

אוסובוקו טלה ביין לבן - על צלחת

נתוני תזונה

מנות 0