אפשרויות הדפסה:

אוסובוקו טלה בסגנון פרסי

מניב4 מנותהכנה35 דקותבישול2 שעות 30 דקותסך הכול3 שעות 5 דקות

אוסובוקו טלה בסגנון פרסי

 1200 גרם אוסובוקו טלה
 1 כף מלח
 2 כפות שמן
 1 בצלקצוץ
 2 שיני שוםכתושות
 2 כוסות ציראו מים
תערובת תבלינים לציפוי הטלה
 1 כפית זרעי כוסברה
 ½ כפית זרעי כמון
 ½ כפית קינמון
 ¼ כפית אגוז מוסקט
 ¼ כפית הל
 ½ כפית זרעי פלפל שחור
 ½ כפית כורכום
 ¼ כפית ציפורן
תיבול התבשיל
 ¼ כפית זעפרןמהול בכף מים רותחים
 1 כף לייםסחוט, או לימון
 1 כפית גרדת לייםאו גרדת לימון
 2 ענפים טימין
 1 עלה דפנה
 1 לימון פרסי
 1 כף מי ורדים(לא חובה)
להגשה
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
1

טוחנים את התבלינים לציפוי הטלה במטחנת תבלינים או בעזרת מכתש ועלי.

אוסובוקו טלה בסגנון פרסי - תבלינים

2

מפזרים מלח על הנתחים. עוטפים כל נתח בתערובת התבלינים. מעסים בידיים ומהדקים את התבלינים לבשר. מכסים ומניחים במקום קריר לשעה לספיגת הטעמים.

אוסובוקו טלה בסגנון פרסי - תיבול מוקדם

3

בסיר קדרה מחממים את השמן על חום בינוני-גבוה. צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים, סך הכל כ-7-8 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת.

אוסובוקו טלה בסגנון פרסי - מצרכים

4

מנמיכים קצת את החום לבינוני ומטגנים את הבצל כ-7 דקות.

5

מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.

6

מוסיפים לסיר את הזעפרן המהול במים, את מיץ הליים הסחוט, את מי הורדים, וחצי כוס מהציר (או המים). מגרדים את תחתית הסיר ומערבבים.

7

מוסיפים טימין, דפנה, גרדת ליים, שארית הציר (או המים) מערבבים. מחזירים לסיר את השוקיים.

8

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים-שעתיים וחצי עד שהבשר מתפרק מעצם. לחילופין, ניתן להכניס את סיר הקדרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

9

במהלך הבישול (או האפייה) קופצים לבקר מדי פעם את התבשיל, הופכים את הנתחים ומכסים אותם ברוטב בעזרת כף.

10

להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה על הבשר. מגישים עם מנת אורז פרסי והרבה רוטב. בתיאבון 😋

אוסובוקו טלה בסגנון פרסי - ביס

נתוני תזונה

מנות 0