אפשרויות הדפסה:

אורז עם אפונה

מניב6 מנותהכנה10 דקותבישול20 דקותסך הכול30 דקות

אורז עם אפונה

 2 כוסות אורז פרסי עגולשטוף, מסונן
 2 כפות שמן צמחי
 1 בצלקצוץ
 ½ כוס אפונהטרייה או קפואה
 1 כפית כורכום
 4 כוסות מים
 2 כפות שמירקצוץ
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
1

מחממים שמן בסיר על להבה בגובה בינוני.

2

מטגנים את הבצל הקצוץ כמה דקות עד לשקיפות.

3

מוסיפים את האפונה. מערבבים ומטגנים 2-3 דקות.

4

מוסיפים את האורז והכורכום. מערבבים ומטגנים כדקה-שתיים.

5

מוסיפים מים, שמיר, מלח ופלפל. מערבבים.

6

מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.

7

מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

8

מכבים את האש ומשאירים את הסיר עם המכסה כ-5 דקות לפני שפותחים ומגישים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0