אפשרויות הדפסה:

אורז עם כרוב יווני

מניב3 מנותהכנה20 דקותבישול25 דקותסך הכול45 דקות

אורז עם כרוב יווני

 ¼ כוס שמן זית
 ½ בצלקטן, קצוץ
 1 שן שוםכתוש
 ½ כרובבגודל בינוני, מקולף משכבות חיצוניות, קצוץ גס (לריבועים בגודל בינוני)
 1 גזרקלוף ופרוס
 ¾ כוס אורז ארוך
 1 כפית פפריקה
 ½ כפית פלפל שחור
 1 כף רסק עגבניות
 1 עגבניהקלופה, חתוכה לקוביות
 3 כוסות ציר ירקותאו מים
 1 כפית מלח
להגשה
 ½ לימוןסחוט
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 1 כף שמן זית
1

בסיר כבד, על חום בינוני, מטגנים את הבצל בחצי מכמות שמן הזית. מטגנים עד לשקיפות הבצל, כחמש דקות בערך.

2

מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כחצי דקה.

3

מוסיפים לסיר את הכרוב והגזר ומערבבים היטב. נותנים לכרוב להתבשל כמה דקות עד שהוא מתרכך ומצטמק. תוך כדי הערבוב מוסיפים לסיר את שארית שמן הזית.

4

מוסיפים את האורז, את הפלפל ואת הפפריקה. מטגנים ומערבבים כדקה.

5

מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניה. מטגנים ומערבבים כדקה.

6

מוסיפים את המים ואת המלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-25-30 דקות על אש נמוכה.

אורז עם כרוב יווני - בישול

7

מסירים מאש ונותנים לתבשיל לנוח בסיר מכוסה כ-5 דקות.

8

להגשה סוחטים מעל לימון, זולפים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה.

אורז עם כרוב יווני - על צלחת

נתוני תזונה

מנות 0