אפשרויות הדפסה:

אורז עם פטריות

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול15 דקותסך הכול30 דקות

אורז עם פטריות

 1 כף שמן זית
 2 כפות חמאה
 1 בצלקצוץ
 1 שן שוםקצוצה
 1 כפית טימין יבש
 200 גרם פטריותחתוכות לקוביות קטנות
 1 כוס אורז בסמטיאו אורז ארוך אחר, מושרה כמה דקות במים ומסונן
 1 ¾ כוסות צירעוף או ירקות, או מים
 2 כפות שמירקצוץ
 1 כפית מלח
1

בסיר מחממים את שמן הזית והחמאה על להבה בינונית.

2

מטגנים את הבצל 3-4 דקות עד להתרככות שלו.

3

מוסיפים שום וטימין יבש, בוחשים ומטגנים כדקה.

4

מוסיפים פטריות, בוחשים ומטגנים 7-8 דקות.

5

מוסיפים אורז, שמיר, ציר (או מים) ומלח ובוחשים.

6

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.

7

בוחשים עם כף ומוודאים שהאורז ספג אליו את כול הנוזלים והוא מוכן. אם נשארו נוזלים, מבשלים עוד כמה רגעים ובודקים שוב.

8

משאירים מכוסה לחמש דקות ומגישים. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0