אפשרויות הדפסה:

אורז עם תירס ואפונה

מניב6 מנותהכנה10 דקותבישול20 דקותסך הכול30 דקות

אורז עם תירס ואפונה

 2 כוסות אורז
 1 כף שמן צמחי
 1 בצללבן או אדום, קצוץ
 1 כוס אפונה
 1 כוס גרעיני תירס
 ½ כפית כורכום
 ½ כפית פפריקה
 ½ כפית אבקת בצל
 ¼ כפית אבקת שום
 ¼ כפית פלפל שחור
 1 ½ כפיות מלח
 3 ½ כוסות מים
1

משרים את האורז במים למספר דקות, שוטפים ומסננים.

2

מחממים סיר בישול על חום בינוני. מוסיפים שמן.

3

מטגנים את הבצל כ-7 דקות עד להתרככות והזהבה.

4

מוסיפים את האפונה ובוחשים כשתי דקות.

5

מוסיפים כורכום, פפריקה, אבקת בצל ואבקת שום. בוחשים כדקה.

6

מוסיפים את האורז ובוחשים.

7

מוסיפים את התירס, המים, המלח והפלפל.

8

מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך. זמני הבישול משתנים בהתאם לסוג האורז. אורז בסמטי יתבשל תוך 10-15 דקות, אורז לבן כ- 15-25 דקות, אורז מלא כ-40-45 דקות. נעזרים בהוראות שעל אריזת האורז לזמן הבישול הרצוי.

9

בסיום הבישול מסירים את מכסה הסיר, בוחשים קצת באורז ומחזירים את המכסה ל-5 דקות נוספות. בתיאבון 😋

אורז עם תירס ואפונה

נתוני תזונה

מנות 0