אפשרויות הדפסה:

אורז פרסי עם עדשים

מניב6 מנותהכנה30 דקותבישול1 שעה 20 דקותסך הכול1 שעה 50 דקות

אורז פרסי עם עדשים

הכנה מוקדמת של האורז
 2 כוסות אורז פרסי
 4 כוסות מים(להשריה)
 1 כף מלח(להשריה)
 4 כוסות מים(לבישול)
 2 כפיות מלח(לבישול)
הכנה מוקדמת של העדשים
 2 כוסות מים
 ¼ כפית מלח
 1 כוס עדשים ירוקות
בישול האורז עם העדשים
 2 כפות שמן צמחי
 ¼ כפית זעפרן
 3 כפות מים רותחים
השלמת המנה
 2 כפות שמן צמחי
 1 בצלקצוץ דק
 ½ כוס צימוקים
 ½ כוס תמריםמגולענים, קצוצים לקוביות
 ½ כפית כורכום
 ¼ כפית קינמון
 ¼ כפית פלפל שחור
הכנה מוקדמת של האורז
1

משרים את האורז במים מהולים בכף מלח למשך שעתיים ומסננים.

2

מרתיחים בסיר מים. כמות המים המורתחים צריכה להיות לפחות כפולה מכמות האורז.

3

מוסיפים את המלח ואת האורז המושרה והמסונן למים הרותחים ומבשלים כ-8 עד 10 דקות. האורז אמור להתבשל חלקית, להיות רך מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים. בתום הבישול שוטפים את האורז דרך מסננת במים קרים כדי להפסיק את בישולו.

הכנת העדשים
4

שוטפים את העדשים ומסננים.

5

מרתיחים מים בסיר.

6

מוסיפים לסיר את המלח ומערבבים. מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.

7

מבשלים על חום נמוך כ-20-30 דקות עד שהעדשים מתרככים. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת ומניחים בצד.

בישול האורז עם העדשים
8

משרים את הזעפרן במים הרותחים.

9

מוסיפים שמן לסיר רחב עם ציפוי לא נדבק. מניחים על השמן שכבת אורז. מעל שכבת האורז מניחים שכבת עדשים. חוזרים על הפעולה של הוספת שכבות אורז ומעליהן עדשים ליצירת מבנה של כיפה הפוכה, כאשר השכבה האחרונה העליונה ביותר היא של אורז.

10

מוזגים מעל האורז את מי הזעפרן. בעזרת מקל של כף עץ (או מקלות סיניים), יוצרים שניים-שלושה חורים בחרוט כדי לאפשר שחרור אדים.

אורז פרסי עם עדשים - עשיית חורים

11

מכסים את הסיר ומחממים על חום בינוני כ-10 דקות עד שיוצאים אדים מהאורז. מנמיכים לחום הכי נמוך ומבשלים עם המכסה כ-45 דקות נוספות.

אורז פרסי עם עדשים - מבושל

השלמת המנה
12

לקראת סיום בישול האורז, מחממים במחבת שמן על חום בינוני.

13

מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד שמתחיל להזהיב.

14

מוסיפים תמרים, צימוקים, פלפל, כורכום וקינמון. מטגנים ומערבבים כשתי דקות.

15

כשהאורז סיים להתבשל, מוסיפים לו את תערובת הבצל הצימוקים והתמרים, מערבבים ומגישים. אפשרות הגשה נוספת היא (לנסות) להפוך את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה כשהתחתית הקשה שלו פונה למעלה, ולפזר מעל או מסביב לאורז את הצימוקים והתמרים.

16

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0