במיה ברוטב עגבניות

 1 בצלקלוף, חצוי, פרוס לרצועות
 6 כפות שמן זית
 10 שיני שוםקלופות, חצויות
 600 גרם במיה
 4 עגבניותגדולות, בשלות, חצויות, פרוסות
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
אפשרויות לתופסות ולגיוון
 2 כפות רסק עגבניותיחד עם עוד כוס מים
 1 כפית סוכר
 2 כפות כוסברהקצוצה
 ¼ כפית הל
 בשר בקר או כבשלבישול ארוך, מבשלים בנפרד ומאחדים עם הבמיה לכמה דקות של בישול

1

בסיר רחב ונמוך מחממים כשליש מכמות שמן הזית על חום בינוני-נמוך. מוסיפים את הבצל ומאפשרים לו להתקרמל בסבלנות כ-15 דקות.

2

בזמן שהבצל מתקרמל, מכינים את הבמיה והירקות לתבשיל. שוטפים את העגבניות ואת הבמיה היטב.

3

קוטמים את החוד של תרמילי הבמיה. חותכים את החוד כמילימטר מעל ראש התרמיל כדי לא לפתוח את התרמיל.

4

פורסים את העגבניות. מקלפים את השום וחוצים אותו.

5

כשהבצל מקבל צבע קרמלי מוסיפים את השום למחבת, מגבירים את החום, מטגנים ומערבבים כדקה.

6

מוסיפים שארית שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבמיה. מטגנים ומערבבים כ- 8-10 דקות נוספות עד שהבמיה משחימה קלות.

7

מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל ובוחשים. במידת הצורך אפשר להוסיף גם מים.

8

מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כ-35-45 דקות עד שהבמיה רכה והתבשיל מוכן.

9

טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך. אם התבשיל חמוץ מוסיפים קצת סוכר. מגישים עם פיתה וטחינה ליד. בתיאבון 😋