מסירים מהבצלים את הקצוות של הגבעול והשורש. חוצים כל בצל לאורכו. מסירים מהבצלים את הקליפה ושכבה או שתיים חיצוניות. פורסים את חצאי הבצלים לפרוסות אורכיות.
מעבירים את הבצלים הפרוסים לסיר בישול, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-90-120 דקות.
מעבירים את פרוסות הבצל המבושלות למסננת מעל קערה. את מי הבצל המתוקים המצטברים בקערה מומלץ לשמור לשימוש בתבשילים ובמרקים.
מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים חמאה ושמן זית (או רק שמן זית אם רוצים בצל מקורמל טבעוני פרווה).
מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים כ-5-7 דקות עד שמתחיל להזהיב.
מתבלים במלח ובפלפל שחור ומקפיצים. ממשיכים בטיגון הבצל כדקה או שתיים.
לבסוף מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה.
את הבצל החם משטחים על צלחת גדולה או על מגש. כך מאפשרים לשארית הנוזלים שבו להתאדות.
אפשר להשתמש בבצל המקורמל כשהוא חם או קר. הבצל יישמר מספר ימים בקירור, וחודשים רבים בהקפאה.
בתיאבון 😋