אפשרויות הדפסה:

בצל מקורמל

מניב8 מנותהכנה10 דקותבישול1 שעה 30 דקותסך הכול1 שעה 40 דקות

בצל מקורמל

 4 בצלבגודל בינוני
 2 כפיות חמאהאו שמן זית (למנה טבעונית)
 2 כפיות שמן זית
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
 1 כפית חומץ בלסמי
 2 כפיות סוכר
1

מסירים מהבצלים את הקצוות של הגבעול והשורש. חוצים כל בצל לאורכו. מסירים מהבצלים את הקליפה ושכבה או שתיים חיצוניות. פורסים את חצאי הבצלים לפרוסות אורכיות.

בצל מקורמל - חיתוך הבצל

2

מעבירים את הבצלים הפרוסים לסיר בישול, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-90-120 דקות.

בצל מקורמל - בישול הבצל

3

מעבירים את פרוסות הבצל המבושלות למסננת מעל קערה. את מי הבצל המתוקים המצטברים בקערה מומלץ לשמור לשימוש בתבשילים ובמרקים.

4

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים חמאה ושמן זית (או רק שמן זית אם רוצים בצל מקורמל טבעוני פרווה).

5

מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים כ-5-7 דקות עד שמתחיל להזהיב.

6

מתבלים במלח ובפלפל שחור ומקפיצים. ממשיכים בטיגון הבצל כדקה או שתיים.

7

לבסוף מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה.

בצל מקורמל - טיגון הבצל

8

את הבצל החם משטחים על צלחת גדולה או על מגש. כך מאפשרים לשארית הנוזלים שבו להתאדות.

9

אפשר להשתמש בבצל המקורמל כשהוא חם או קר. הבצל יישמר מספר ימים בקירור, וחודשים רבים בהקפאה.

10

בתיאבון 😋

בצל מקורמל - כתוספת למנת עוף ואורז

נתוני תזונה

מנות 0