אפשרויות הדפסה:

בצק פיצה עם פוליש

מניב6 מנותבישול2 ימיםסך הכול2 ימים

בצק פיצה עם פוליש - הפוליש

לפוליש
 2 גרם שמרים טריים
 400 גרם מים מסונניםקרים
 400 גרם קמח פיצה 00
 5 גרם דבשאו סוכר (לא נחוץ כשאופים בטאבון)
להשלמת הבצק
 510 גרם קמח פיצה 00
 27 גרם מלח ים
 190 גרם מים מסונניםקרים
 15 גרם שמן זית
הכנת הפוליש
1

בקערה מערבבים שמרים עם מים (ודבש) עד שהשמרים (והדבש) מומסים. *את הדבש (או הסוכר) מוסיפים רק אם הבצק נועד לאפייה בתנור ביתי. לאפייה בטאבון לא מוסיפים.

2

מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. העיסה הזו היא הפוליש.

בצק פיצה עם פוליש - הכנת הפוליש

3

מכסים את הקערה. מניחים את הפוליש לתפוח בטמפרטורת החדר כשעה. כעבור שעה מעבירים למקרר להמשך תפיחה איטית של 18-24 שעות.

השלמת הבצק
4

אחרי שתפח מוציאים לפוליש את האוויר על ידי קיפול הבצק לעצמו. מוסיפים לפוליש את המים ובוחשים בעדינות (אפשר עם אצבעות הידיים) עד להתרככות הפוליש. אין צורך שכל הפוליש יימס.

בצק פיצה עם פוליש - הפוליש

5

מוסיפים את שמן הזית ונותנים ערבוב קטן. מוסיפים בערך חצי מכמות הקמח ובוחשים עד שכל הקמח נספג בעיסה.

6

מוסיפים את המלח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את שארית הקמח ומאחדים את כל התערובת לעיסת בצק לח.

בצק פיצה עם פוליש - עיסת הבצק

7

מכסים את הקערה ונותנים לעיסת הבצק הגס לנוח כ-15 דקות.

8

מעבירים למשטח. לשים כ-10 דקות לפחות ואז יוצרים כדור בצק.

בצק פיצה עם פוליש - כדור בצק

9

משמנים את כדור הבצק בקצת שמן זית. מכניסים לקערה, מכסים ומניחים לכדור הבצק תפיחה של כ-3-4 שעות במקרר (או שאפשר להתפיח כשעה בטמפרטורת חדר).

בצק פיצה עם פוליש - כדור בצק משומן

10

הבצק מוכן לחלוקה לכדורים כשהוא מכפיל את נפחו.

בצק פיצה עם פוליש - הבצק אחרי שתפח

11

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. עובדים עם ידיים יבשות ומקומחות. בעזרת חותך בצק מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 250 גרם.

בצק פיצה עם פוליש - שקילת כדור בצק

12

יוצרים כדורי בצק חלקים ואטומים על ידי קיפול הבצק לתוך עצמו וצביטת התפר. מקמחים את הכדורים קלות.

בצק פיצה עם פוליש - כדורי הבצק

13

מניחים בקופסה שיש לה מכסה או על מגש אותו אוטמים עם ניילון נצמד.

בצק פיצה עם פוליש - כדורי הבצק בכלי סגור

14

נונתים לכדורים לתפוח כ- 4-6 שעות נוספות עד שמכפילים את נפחם.

בצק פיצה עם פוליש - כדורי הבצק שתפחו

15

שומרים במקרר עד לשימוש (אפשר לשמור במקרר גם ל-2-3 ימים או להקפיא.) מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כשעה לפני השימוש להכנת פיצות.

16

שומרים בכלי אטום ממש עד לשיטוח ולהכנת הפיצה. בהצלחה ובתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0