ברמונדי בגריל

 1 דג ברמונדיבגודל גדול, טרי, דג שלם מנוקה מחלקי פנים
רוטב לברמונדי בגריל
 1 כפית ג'ינג'ר טריקצוץ קטן
 3 שיני שוםכתושות
 ½ כפית פלפל צ'ילי אדוםקצוץ דק
 1 כף סויה
 3 כפות רוטב פונזו לימוני(רוטב יפני הנמכר ברוב הרשתות)
 1 צרור כוסברה
לפטריות הממולאות
 6 פטריותבגודל בינוני
 1 צרור תרד
 1 כף גבינת פרמז'ן
 3 כפות גבינת מוצרלהמגוררת
 1 כפית שמן זית
  כפית פלפל שחורטחון

הכנת הפטריות הממולאות
1

מנקים את הפטריות על ידי ניגוב עם מגבת נייר לחה. את הגבעול של הפטריות מוציאים.

2

לקערת מעבד מזון מכניסים את צרור התרד, הגבינות, שמן הזית והפלפל השחור. טוחנים למחית וממלאים את הפטריות.

3

אופים את הפטריות כ-10 דקות על חום של 180 מעלות, ועוד 3 דקות על מצב גריל. (אפשר להוסיף אותן למגש של הדג לקראת אמצע אפיית הדג).

הכנת דג הברמונדי בגריל
4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מנקים ומנגבים טוב את הדג בעזרת מגבות נייר.

6

יוצרים מספר חתכים רוחביים מקבילים בדג בעומק סנטימטר.

7

את כל הרכיבים עבור הרוטב של הברמונדי טוחנים במעבד מזון למחית יפה.

8

מורחים את הדג במחית. חשוב למרוח גם בתוך החתכים ובבטן הדג. את הדג מניחים על מגש האפייה.

9

אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.

10

מעבירים את התנור למצב גריל. את המגש מעבירים לחלק העליון של התנור. צולים את הדג בערך כ-3 דקות נוספות לצורך קבלת צבע וציפוי קריספי. משגיחים שלא לשרוף את הדג.

11

בתיאבון 😋