בשר עם פטריות בבישול ארוך

 600 גרם בשר לבישול ארוךחתןך לקוביות גדולות
 2 כפות קמח
 2 כפות שמן זית
 1 בצל בינוניקצוץ גס
 1 גזרקלוף ומחולק לקוביות גדולות
 2 שיני שוםחצוית
 125 גרם פטריות שמפניוןחצויות
 1.50 כפות רסק עגבניות
 1 כוס ציר בקראו ציר עוף
 0.50 כוס יין אדום
 2 גבעולי תימין
 1 עלה דפנה
 1 גבעול פטרוזיליהקצוצה, להגשה (מפזרים מעל)

1

מקמחים ומפלפלים את קוביות הבשר.

2

בסיר הבישול מחממים חצי מכמות שמן הזית על חום גבוה. סוגרים את הבשר (1-2 דקות טיגון מכול צד עד שמשחים יפה) ומניחים את הבשר הסגור על צלחת בצד.

3

מוסיפים לסיר (החרוך מהבשר) את שאר שמן הזית. מוסיפים גזר ובצל ומטגנים 2-3 דקות.

4

מוסיפים את הפטריות החצויות והשום ומטגנים 2 דקות נוספות.

5

מוסיפים יין אדום ובעזרת כף עץ או תרווד מגרדים את תחתית הסיר.

6

מוסיפים ציר מרק, רסק עגבניות, תימין ועלה דפנה. ממליחים ומפלפלים, ומביאים את הנוזלים לרתיחה.

7

מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך ונימוח (אם מבשלים בסיר לחץ אפשר להסתפק בכ-45 דקות עד שעה בישול). בתיאבון!