מערבבים בקערה את היוגורט עם המלח.
מוסיפים את התערובת למרכז שקית בד. יוצרים קשר בראש השקית.
תולים את השקית במקרר (אפשר גם להשאיר בחדר מעל הכיור ליום-יומיים) מעל קערה כדי שהנוזלים יטפטפו מבלי לגעת בשקית. מהנוזלים נפתרים.
גבינת הלבנה מוכנה כממרח או כמטבל כעבור 12-24 שעות של סינון, תלוי במידת הסמיכות הרצוייה. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ומערבבים. אפשר כבר להגיש עם פיתה וזעתר או לשמור במקרר עד שבוע.
אם רוצים כדורי לאבנה בשמן זית יש לייצר גבינת לאבנה במרקם סמיך יותר, דומה יותר לגבינת שמנת. לשם כך מאריכים את משך סינון היוגורט ל- 5-7. כשתערובת הגבינה במרקם מספיק קשה יוצרים כדורים קטנים, מכניסים לצנצנת ומכסים בשמן זית לשימור של עד חודשיים.
בתיאבון 😋