אפשרויות הדפסה:

גבינת לאבנה ביתית

מניב6 מנותהכנה5 דקותסך הכול5 דקות

גבינת לאבנה ביתית

 3 כוסות יוגורטמחלב עזים, באפלו, כבשים או בקר
 ½ כפית מלח
 שקית בד
1

מערבבים בקערה את היוגורט עם המלח.

2

מוסיפים את התערובת למרכז שקית בד. יוצרים קשר בראש השקית.

3

תולים את השקית במקרר (אפשר גם להשאיר בחדר מעל הכיור ליום-יומיים) מעל קערה כדי שהנוזלים יטפטפו מבלי לגעת בשקית. מהנוזלים נפתרים.

4

גבינת הלבנה מוכנה כממרח או כמטבל כעבור 12-24 שעות של סינון, תלוי במידת הסמיכות הרצוייה. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ומערבבים. אפשר כבר להגיש עם פיתה וזעתר או לשמור במקרר עד שבוע.

5

אם רוצים כדורי לאבנה בשמן זית יש לייצר גבינת לאבנה במרקם סמיך יותר, דומה יותר לגבינת שמנת. לשם כך מאריכים את משך סינון היוגורט ל- 5-7. כשתערובת הגבינה במרקם מספיק קשה יוצרים כדורים קטנים, מכניסים לצנצנת ומכסים בשמן זית לשימור של עד חודשיים.

כדורי לאבנה בשמן זית

6

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0