גהי

 ½ קילוגרם חמאהללא מלח

1

מעמידים סיר על הכירה עם אש נמוכה-בינונית ומוסיפים את החמאה.

2

ממיסים את החמאה לאט ובהדרגה. כדי שהחמאה לא תשרף מדי פעם אפשר לנענע קצת את הסיר, אך אין צורך לערבב עם כף.

3

כאשר החמאה כולה מתמוססת למצב נוזל, מביאים אותה לרתיחה עדינה באש בינונית-נמוכה עד שהיא מעלה קצף.

4

מנמיכים את האש ונותנים לחמאה לבעבע במשך 20-25 דקות.

5

מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לנוח כ-15 דקות נוספות.

6

מניחים בד כותנה צפוף, או מגבת נייר (אפשר גם שקיות פילטר של קפה) מעל מסננת, המונחת מעל צנצנת שימור. ממתינים עד שנוזל החמאה המותכת עובד דרך הבד לתוך הצנצנת. מהמוצקים של החמאה המצטברים בפילטר נפתרים.

7

ניתן לאחסן את הגהי מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר. במידה והגהי הופך מוצק (בימים קרים או בשמירה במקרר) מחממים אותו קצת והוא מיד נמס. הגהי ישמר בצנצנת אטומה במשך חודשים.