אפשרויות הדפסה:

גלילות חצילים ממולאות בשר

מניב5 מנותהכנה30 דקותבישול30 דקותסך הכול1 שעה

גלילות חצילים ממולאות בשר

 2 חציליםגדולים
 שמן לטיגון
 1 בצלגדול, מקולף וקצוץ
 1 קופסת פטריות שמפיניוןקצוצות
 ½ קילוגרם בשר טחון
 צנוברים
 ביצה
 1 קמצוץ קמח
 1 מיכל שמנת צמחית
 ½ צנצנת רוטב עגבניות
 מלח ופלפל
 שמן זית
 בצל ירוק קצוץ
1

פורסים את החצילים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים על צלחת שטוחה וממליחים. ממתינים כחצי שעה עד שיצאו מהם הנוזלים.

2

מחממים שמן לטיגון במחבת שטוחה, ומטגנים את החצילים עד להשחמה משני צידיהם (גובה השמן במחבת - כסנטימטר). מניחים להתקרר.

3

באותה המחבת מבשלים את הבשר הטחון, מפוררים אותו תוך כדי ערבוב, ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כמה דקות עד שהבשר משחים. מוסיפים את הצנוברים ומבשלים כדקה נוספת. מצננים.

4

במחבת נפרדת מחממים שמן זית, ומטגנים בצל קצוץ. מוסיפים פטריות קצוצות וממשיכים לטגן. מתבלים במלח ופלפל. מצננים.

5

מאחדים בקערה את הבשר והבצל/פטריות. מוסיפים ביצה וקצת קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מעט קמח לפי הצורך, כדי לקבל עיסה שקל לעבד אותה.

6

להכנת רוטב מחממים בסיר קטן את השמנת הצמחית עד רתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ5 דקות.

הרכבת גלילות החצילים והאפייה
7

יוצקים את הרוטב לתבנית מרובעת/מלבנית. מניחים פרוסת חציל על משטח עבודה, יוצקים עליו ככף מעיסת הבשר, ומגלגלים את החציל היטב. מניחים את גליל החציל הממולא על הרוטב בתבנית, וחוזרים על הפעולה עד שכל החצילים ממולאים.

8

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ180 מעלות), ואופים כחצי שעה.

9

מוציאים את התבנית, ומפזרים בצל ירוק מעל לפני ההגשה. מגישים חם. בתאבון 😋

גלילות חצילים ממולאות בשר

נתוני תזונה

מנות 0