אפשרויות הדפסה:

דג בורי על האש

מניב2 מנותהכנה5 דקותבישול12 דקותסך הכול17 דקות

דג בורי על האש

 1 קילוגרם דג בורי שלםהכי טרי
 4 כפות שמן זית
 2 כפיות פפריקה מעושנת
 4 גבעולי רוזמרין
 מלח
 פלפל
להגשה
 פלחי לימון
1

שוטפים את הדג ומייבשים בעזרת מגבות נייר. חורצים אותו בחריצים רוחביים מקבילים בעומק סנטימטר.

2

בקערית מערבבים את הפפריקה עם שמן הזית.

3

מורחים את התערבות סביב כל הדג, בחריצים ובתוך בטנו.

4

מכניסים את ענפי הרוזמרין לתוך בטן הדג. מניחים לחצי שעה.

דג בורי על האש - הכנת הדג

5

בזמן הזה מכינים את הגריל. מחממים את הגריל לחום גבוה. עובדים עם רשת גריל נקייה.

6

צולים את הדג ישירות מעל מקור החום בסביבות שתים עשרה דקות (כשש דקות מכל צד.) בזמן הצלייה מתעסקים עם הדג כמה שפחות. בגלל הצורה היחסית עגולה של הבורי אפשר גם לנסות לסובבו כרבע סיבוב כל שלוש דקות. אם עור הדג נדבק לרשת מאפשרים לדג להצלות עוד רגע ומנסים להפוך שוב. עובדים ביתר זהירות כדי לא לקרוע את העור או לפרק את הדג.

דג בורי על האש

7

הדג מוכן כאשר הבשר שלו לבן ונפרד בקלות מהעצם.

8

מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0