אפשרויות הדפסה:

דג דניס על האש

מניב2 מנותהכנה5 דקותבישול12 דקותסך הכול17 דקות

דג דניס על האש

 2 דניס שלםהכי טרי, מנוקה מקסקסים ומחלקי פנים
 ½ לימון כבוש מרוקאיאו לימון טרי
 2 שיני שוםכתושות
 4 כפות שמן זית
 1 כף פפריקה מעושנת
 ¼ כפית כמון
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
 1 כפית פתיתי צ'ילי חריף
 8 גבעולי פטרוזיליה
הכנת הדג לפני הצלייה
1

שוטפים את הדניס, מנקים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.

דג דניס על האש - המצרכים

2

שוטפים את הלימון הכבוש מעודף מלח. מפרידים את בשר הלימון הכבוש מהקליפה. את בשר הלימון קוצצים דק ומוסיפים לקערית. את קליפת הלימון מחלקים לפלחים.

3

בקערית עם בשר הלימון מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, כמון, פפריקה ופתיתי הצ'ילי ומערבבים. עוטפים את עור הדג ואת בטנו בתערובת. מכניסים לתוך בטן הדג את קליפת הלימון וארבעה ענפי פטרוזיליה.

צליית הדג על המנגל
4

מחממים גריל מספיק זמן מראש לחום גבוה. מנקים ומשמנים את רשת הגריל היטב.

5

מניחים את הדג השלם על רשת הגריל ישירות מעל מקור החום. צולים צד אחד מבלי לגעת בדג כ-6 דקות.

6

בעזרת תרווד גריל (או שפכטל) הופכים את הדג בעדינות ובזהירות שלא לקרוע את עור הדג.

7

צולים צד שני כ-5-6 דקות נוספות עד שהדג מוכן.

8

מגישים את הדג מהמנגל ישירות לצלחת. בתיאבון 😋

דג דניס על האש - על מצע אורז עם גזר

נתוני תזונה

מנות 0