אפשרויות הדפסה:

דג טנדורי – דג שלם על הגריל בסגנון הודי

מניבמנה 1הכנה15 דקותבישול12 דקותסך הכול27 דקות

דג טנדורי - מוגש עם מטבל ראיטה נענע

 500 גרם דג שלםטרי טרי, מנוקה מקשקשים ומחלקי פנים (ברמונדי, פורל, בס, דניס, מושט, לוקוס ... )
למשרה
 1 כף יוגורט יווני
 1 כף חומץ בן יין לבןאו חומץ אחר, או מיץ לימון
 1 כף שמן צמחי
 ½ כפית ג'ינג'רכתוש
 1 שן שוםכתושה
 ½ כפית כורכום
 ¼ כפית זרעי כוסברהטחונים
 ¼ כפית זנגביל
 ¼ כפית כמון
 ½ כפית אבקת צ'יליאו פפריקה חריפה
 ¼ כפית פלפל שחור
 ½ כפית מלח ים גסאו מלח הימליה
1

עובדים עם דג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.

דג טנדורי - תיבול

2

בקערית טורפים את כל רכיבי המשרה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה.

3

חורצים בדג מספר חריצים מקבילים בעומק סנטימטר. מורחים את המשרה מסביב כל הדג ובתוך החריצים. מה שנשאר מהמשרה ממלאים בתוך בטנו של הדג. מכסים ומניחים למנוחה של כחצי שעה (אפשר גם יותר במקרר).

דג טנדורי - מריחת הדג במשרה

4

צולים את הדג על גריל פחמים לוהט במשך 5-7 דקות מכל צד (תלוי בגודל הדג). משתדלים כמה שפחות לגעת ולהזיז את הדג. הופכים רק פעם אחת במהלך הצלייה.

דג טנדורי - דג שלם על הגריל בסגנון הודי

5

הדג מוכן כאשר הבשר שלו נפרד בקלות מהעצם (אפשר לבצע בדיקה בעזרת סכין חמאה.) בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0