דג מושט על האש

 2 מושט שלםמנוקה
 3 גבעולי מרווהאו תערובת עשבי תיבול (רוזמרין, פטרוזיליה, טימין)
 4 שיני שום
 ½ כפית צ'ילי יבש
 ½ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 2 כפות שמן זית
 4 פרוסות לימון

1

שוטפים ומנקים את הדג היטב. את הסנפירים אפשר לגזור. מייבשים בעזרת מגבות נייר. חורצים בדג מספר חריצים רוחביים מקבילים, כל שלושה סנטימטרים.

2

מכינים את תערובת התיבול בעזרת מכתש ועלי. מוסיפים למכתש עלים קצוצים של מרווה מגבעול אחד. מוסיפים גם את השום, הצ'ילי, הפלפל והמלח. כותשים למשחה. מוסיפים את שמן הזית, בוחשים וכותשים לעיסה אחידה.

3

מורחים סביב הדג את תערובת התיבול. מורחים מהתערובת גם בתוך בטן הדג ובחריצים. מכסים ומניחים במקרר לשעה.

4

מחממים גריל פחמים. כמה דקות לפני הצלייה מוציאים את הדגים מהקירור. מניחים בתוך בטן כול דג ענף מרווה ושתי פרוסות לימון.

5

צולים את המושט על האש כ-7-8 דקות מכל צד, עד שהבשר לבן ונפרד בקלות מהעצם. במהלך הצלייה אין צורך לגעת בדג או להזיזו. את ההיפוך של הדג באמצע הצלייה מבצעים בעדינות ובזהירות (שלא לקרוע את עור הדג) בעזרת שפכטל גריל או תרווד מתכתי.

6

מגישים חם מהגריל ישר לצלחת (עם תפוח אדמה וטחינה ליד). בתיאבון 😋