דג מטוגן בבלילת בירה

 ½ קילוגרם פילה דגעם או בלי העור (בקלה, דניס, לברק, מוסר)
 1 ליטר שמן צמחי
לבלילה
 1 חלבון ביצה
 ¾ כוס קמח רב תכליתי
 ¼ כוס עמילן תירס
 125 מיליליטר בירה לבנה
 1 כף שמן זית
 1 כף לימון סחוט
 1 כפית פפריקה מתוקה
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל
להגשה
 לימוןפלחים

הכנת הבלילה
1

מקציפים את החלבון עד לקבלת קצפת יציבה.

2

בקערה נפרדת מערבלים היטב את שאר חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.

3

בעזרת לקקן משלבים בתנועות קיפול עדינות את קצפת החלבון לתערובת הבלילה.

4

מתקבלת בלילה אוורירית. מכניסים למקרר לשעה.

הכנת נגיסי הדג
5

מנקים את פילה הדג ומייבשים בעזרת מגבת נייר.

6

חותכים לקוביות בגודל של ביסים.

7

מחממים שמן לטיגון בסיר לטיגון עמוק לטמפרטורת 175 מעלות (בודקים עם קצת בלילה - שהשמן רותח).

8

טובלים את נגיסי העוף בבלילה ומעבירים מייד לשמן הרותח. מטגנים במקבצים, כל פעם 5-7 נגיסים כדי שלא יידבקו אחד לשני וכדי ששמן הטיגון לא יתקרר.

9

במהלך הטיגון מדי פעם הופכים את הנגיסים. הנגיסים יהיו מוכנים כעבור 4-5 דקות טיגון. הם מוכנים כאשר הם תפוחים וזהובים. מעבירים למסננת או לרשת המונחת מעל צלחת.

10

מגישים עם מטבל מתאים ועם פרוסת לימון לזליפה על הנגיסים. בתיאבון 😋