אפשרויות הדפסה:

דג שלם בתנור עם חמאה שום ומרווה

מניבמנה 1הכנה5 דקותבישול12 דקותסך הכול17 דקות

דג שלם בתנור עם חמאה שום ומרווה - בס

 1 דג שלםטרי (בס, דניס, לברק, פורל, אמנון, אדמונית, לוקוס...)
 2 כפות שמן זית
 מלח ופלפל
 2 כפות חמאה
 2 שיני שוםכתוש
 4 עלי מרווה
 ½ לימוןחתוך לפלחים
הכנת הדג
1

משתמשים בדג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.

2

חורצים את הדג 3-4 חריצים רוחביים בכול צד בעומק חצי סנטימטר.

3

זולפים שמן זית על הדג ומעסים אותו כך ששמן הזית מכסה את כולו משני הצדדים ובתוכו.

4

ממליחים ומפלפלים את הדג משני הצדדים ובתוך הבטן.

דג שלם בתנור עם חמאה שום ומרווה - הכנת הדג

שלב 1: צריבה על הכיריים
5

בשלב זה נותנים לדג את הצריבה הראשונית. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כדי שעור הדג לא יתפרק.

6

מחממים את המחבת על הכיריים בחום גבוה. בשלב זה כבר אפשר לחמם גם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

7

משמנים קצת את המחבת. צורבים את הדג כ-2-3 דקות מכול צד עד להשחמה נאה.

8

מכבים את הכיריים ומעבירים את הדג לתבנית מצופה בנייר אפייה.

דג שלם בתנור עם חמאה שום ומרווה - הכנה לאפייה

שלב 2: אפייה בתנור
9

מפזרים שום כתוש על הדג ובתוך בטנו.

10

בתוך בטן הדג מוסיפים גם כף חמאה ושני עלי מרווה טריים.

11

מחזירים את הדג לתבנית ומניחים עליו שני עלי מרווה וכף חמאה נוספים.

12

אופים כ-4-6 דקות (תלוי בגודל הדג), מוציאים מהתנור, הופכים את הדג, בזהירות שלא לפרק את העור. מעבירים את שני עלי המרווה לצד השני של הדג, בעזרת כף מוזגים מרוטב החמאה הנמסה על הדג. מחזירים לתנור ל- 4-6 דקות אפייה נוספות עד שהדג מוכן.

13

מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0