דג שלם על האש

הבסיס
 1 דג שלםהכי טרי שיש (דניס, לברק, פורל, אמנון, אדמונית, לוקוס, בס...)
 2 כפות שמן זית
 ½ לימון
עשבים טריים
 3 גבעולי פטרוזיליה
 1 ענף רוזמרין
תבלינים
 1 כף סומק
 1 כפית רוזמרין מיובש
 מלח ופלפל
להגשה
 פטרוזיליהקצוצה
 ½ לימוןפלחים
אפשרויות לגיוון בתבלינים ובעשבים
 טימין
 מרווה
 אורגנו
 כוסברא
 צ'ילי
 שומר
 בצל ירוק
 ג'ינג'ר
 שום
 נענע

1

עובדים עם דג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.

2

מניחים את הדג על צלחת, זולפים שמן זית בתוך הבטן של הדג ועל העור מסביב ומורחים באופן אחיד.

3

מפזרים על הדג את התבלינים, על העור ובתוך הבטן.

4

דוחפים לבטן 2-3 פרוסות לימון ואת עשבי התיבול.

5

צולים על גריל חם 5 דקות בצד אחד, הופכים וצולים כ-5 דקות נוספות את הצד השני (זמן הצליה הזה מתאים לדג בגודל בינוני כמו הדניס שבתמונה, ומשתנה בהתאם לגודל הדג.)

6

הדג מוכן כאשר הבשר במרכז הבטן לבן, וכאשר הוא מתפרק בקלות מהעצם.

7

מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋