המבורגר יווני

 600 בשר טחון(צ'אך, שפונדרה, צוואר, צלעות)
 1 ביצה
 1 בצלבינוני, מגורר
 1 שן שוםכתוש
 2 כפות פטרוזילייהקצוצה
 1 כף שמן זית
 1 כפית חרדל דיז'ון
 4 כפות פרורי לחם
 1 כפית אורגנו יבש
 1 כפית נענע יבשה
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחורטחון
להגשה
 לימון

1

בקערה מערבבים את כול הרכיבים ולשים ביד כחמש דקות.

2

מכסים ומכניסים למקרר לכשעה - שעתיים.

3

כרבע שעה לפני הצלייה מוציאים את התערובת מהמקרר.

4

יוצרים קציצות המבורגר לא גדולות, עגולות, שטוחות ומהודקות.

5

צולים את הקציצות על המנגל או על מחבת גריל משומנת קלות כארבע דקות מכול צד.

6

להגשה אפשר לזלוף קצת לימון על הקציצות. בתיאבון 😋