אפשרויות הדפסה:

המבורגר על האש

מניב4 מנותהכנה20 דקותבישול8 דקותסך הכול28 דקות

המבורגר על האש - צליה צד שני

 4 לחמניות המבורגרחצויות
לתערובת הבשר
 800 גרם בשר טריטחון גס פעם אחת, יחס בשר/שומן של 20/80
 ½ בצלמגורר בפומפיה
 2 שיני שוםכתוש
 1 כפית רוטב וורצ'סטר
 1 ½ כפיות מלח
 1 ½ כפיות פלפל שחורטחון
רטבים ותוספות פופולאריות ללחמניה
 מיונז
 קטשופ
 רוטב איולי
 חסהאו עלים ירוקים אחרים
 עגבניהפרוסה
 בצללבן או סגול, פרוס
 מלפפון חמוץפרוס
 ביצה עין
 אבוקדו
 פטריותפרוסות ומטוגנות
הכנת הגריל
1

עובדים על גריל נקי. מנקים את הרשת של הגריל בעזרת מברשת ברזל.

2

מדליקים את הפחמים כחצי שעה לפני הצליה.

3

לקראת הצליה, מניחים את הרשת מעל הפחמים החמים, נותנים לה להתחמם כמה דקות ואז מנקים ומשמנים בעזרת חצאי בצל טבולים בשמן צמחי.

הכנת הקציצות
4

מערבבים בעדינות ובכמה שפחות מגע את הבשר יחד עם רכיבי התערובת, מבלי ללוש ולעסות אותו יותר מדי. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מחלקים את הבשר לכדורים לפי מספר הקציצות הרצוי. מניחים על מגש המצופה בנייר אפייה.

6

משטחים כול כדור על המגש ויוצרים קציצה עגולה בעלת מבנה קעור בשני הצדדים. הקציצה צריכה להיות מהודקת אבל לא דחוסה. מרכז הקציצה צריך להיות צר יותר מהקצוות. העובי המירבי של הקצוות הוא עד 2.5 סנטימטר.

המבורגר על האש - הכנת הקציצות

7

הקציצות יתכווצו בצלייה, לכן מומלץ ליצור קציצות שהקוטר שלהן רחב ב-2 סנטימטר יותר מאשר קוטר הלחמניה.

8

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ממש עד לצלייה.

הצלייה
9

זמן הצלייה בפועל תלוי בעובי ובגודל הקציצות, ובמידת החום של הגריל. הקפידו לעבוד על גריל חם מאוד.

10

באופן כללי, דרגות הצלייה על גריל חם הן סה"כ 4 דקות צליה למידת RARE (חי), 5 דקות למידת MEDIUM-RARE (חי - צלוי-חלקית), 6-7 דקות למידת MEDIUM (צלוי-חלקית), 8-9 דקות ל- WELL DONE (צלוי היטב.)

11

מניחים את הקציצות על רשת הגריל המשומנת. צולים צד אחד של הקציצות חצי מהזמן הכולל הנדרש למידה הצליה הרצויה, הופכים וצולים את שארית הזמן עד שהקציצה מוכנה למידה הרצויה. אפשר גם להפוך מספר פעמים בזמן הצליה, רק חשוב להקפיד על זמני צליה שווים משני הצדדים. מעבר להפיכת הקציצות לא נוגעים בקציצות ובשום אופן לא לוחצים עליהן כדי שלא יאבדו מיצים וטעמים.

המבורגר על האש - צליה צד שני

12

כדקה לפני סיום הצלייה מניחים את לחמניות ההמבורגר על הגריל לחימום וכדי שתיווצר בהן פריכות שתסייע לשמור שהלחמניות לא יתפרקו.

13

מורידים את הקציצות והלחמניות מהגריל. מניחים את הקציצות על צלחת חמימה ונותנים להן לנוח כדקה.

14

בינתיים כשהקציצות נחות מתחילים להרכיב את הלחמניות יחד עם הרטבים והתוספות המועדפים.

15

לדוגמא, נהוג למרוח ממרח מיונז או איולי ולהניח חסה על הבסיס. על חצי הלחמניה העליון מורחים מיונז או איולי, מניחים מעל פרוסת בצל, פרוסת עגבניה ופרוסות מלפפון חמוץ.

16

מניחים קציצת הבשר על בסיס הלחמניה, מורחים (או משפריצים) מעל רוטב לפי הטעם, מכסים בחצי הלחמניה העליון ומגישים.

17

מגישים לצד ההמבורגר טוגנים, טבעות בצל, סלט ובירה או משקה צונן אחר. בתיאבון 😋

המבורגר על האש

נתוני תזונה

מנות 0