חזה עוף ברוטב יין לבן, חמאה ושום

עם קצת חמצמצות לימונית למנה נהדרת

להכנת העוף
 1 חזה עוףנקי משאריות שומן ועצם
 1 כף פפריקה
 מלח ופלפל
 2 כפות קמחלציפוי העוף
 2 כפות שמן זית
 1.50 כפות חמאה
להכנת הרוטב
 0.50 כוס יין לבןיבש או חצי יבש
 0.50 כוס ציר עוףאו ציר ירקות
 0.50 גזרפרוס דק דק וקצוץ
 0.50 גבעול סלריפרוס דק דק וקצוץ
 2 שיני שוםמעוכות עם גב סכין שף וקצוצות
 0.50 לימון
להגשה
 4 גבעולי עיריתקצוצה דק

הכנת העוף
1

מתבלים את חזה העוף בפפריקה, במלח ובפלפל.

2

מצפים את העוף בקמח ומנערים שאריות.

3

צורבים את העוף במחבת שחומם עם שמן זית וחמאה בחום בינוני-גבוה עד שמשחים משני הצדדים (חצי דקה מכול צד) ומניחים בצד.

הכנת הרוטב
4

מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי, השום ומטגנים כ-2 דקות (מדי פעם לערבב.)

5

מוסיפים יין לבן, וכשרותח נותנים לנוזלים להתאדות כדקה.

6

מוסיפים את ציר המרק, יחד עם גרידה מהלימון וגם קצת מיץ מהלימון. מערבבים ומאדים כדקה נוספת.

7

מוסיפים חזרה את העוף שרק צרבנו והנחנו בצד וזולגים מעליו את הרוטב בסיוע כף. כשהרוטב מבעבע, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ללהבה קטנה. נותנים לעוף להתבשל ברוטב כ-8 דקות (הופכים צד אחרי 4 דקות.)

להגשה
8

מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים עם הרבה רוטב.